В петък са премахнати 10 незаконни постройки в ромската махала

...
В петък са премахнати 10 незаконни постройки в ромската махала
Коментари Харесай

Бутнаха още 10 незаконни постройки в ромската махала в Асеновград

В петък са отстранени 10 противозаконни постройки в ромската махала в Асеновград, оповестява БГНЕС.

Общият брой на постройките, които би трябвало да бъдат съборени, е 36. До момента управляващите са премахнали общо 26 постройки. За 5 къщи е в ход процедура по обжалване пред Административен съд - Пловдив, а една има общ дувар с друга, която е също в развой на обжалване.

Хората са приканвани сами да съборят къщите си, като в първата акция това направиха едвам няколко фамилии. Повечето постройки се отстраняват с техника от общината. Акциите по премахването до момента минава без напрежение. На място идват обществени служащи, които съветват и интервюират искащите да се включат в реда за настаняване.

Събарянето на противозаконните постройки в махалата е една от ограниченията, подхванати след експлоадирането на спора в Асеновград, чийто мотив беше побой сред роми и деца от локалния състезателен клуб.
По случая има арестувани 11 души като се чака да бъде планувано дело.

Сред подхванатите от управляващите ограничения е построяването на полицейска приемна, за което бяха отпуснати 26 хиляди лева

След двуседмичните оживени митинги в Асеновград през юли, от инициативния комитет бе даден период от 14 дни на институциите да осъществят препоръчани ограничения за възобновяване на законността и запазване на етническия мир. След този период бе изработен опит да бъдат възобновени протестните шествия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР