В петък руският президент Владимир Путин обсъди с германския канцлер

...
В петък руският президент Владимир Путин обсъди с германския канцлер
Коментари Харесай

Путин и Шолц са обсъдили по телефона Украйна и евакуацията на Азовстал, съобщи Кремъл

В петък съветският президент Владимир Путин разиска с немския канцлер Олаф Шолц обстановката в Украйна и евакуацията на цивилни жители от стоманодобивния цех " Азовстал " в Мариупол , оповестиха от Кремъл.

Путин заяви на Шолц, че цивилните жители са евакуирани от обсадения цех " Азовстал ", както се показва в оповестен от Москва запис на диалога.

" Споменава се също, че с присъединяване на представители на Организация на обединените нации и Международния комитет на Червения кръст са били евакуирани цивилни жители, които са били арестувани от украинските сили за сигурност в завода " Азовстал " в Мариупол ", се споделя в изказването.

Украйна отхвърля изказванията на Русия, че в обсадения цех са държани принудително цивилни жители, и неведнъж е призовавала за евакуация на стотиците хора, които са попаднали в капан там, укривайки се от съветското нахлуване.

Путин показа и мнението си за договарянията сред Русия и Украйна, като уточни, че те са блокирани от Киев.

 

" Беше направена съществена оценка на положението на руско-украинските договаряния, които всъщност са блокирани от Киев ", се споделя още в известието.

 

 

Според Кремъл Путин и Шолц са се договорили да продължат контактите си по разнообразни канали.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР