В петък президентът Румен Радев ще връчи мандат на „Продължаваме

...
В петък президентът Румен Радев ще връчи мандат на „Продължаваме
Коментари Харесай

Радев връчва мандата на Продължаваме Промяната в петък

В петък президентът Румен Радев ще връчи мандат на „ Продължаваме Промяната” за сформиране на нов кабинет в рамките сегашния парламент. Представители на партията са поканени „ Дондуков” 2 в 17.00 ч., оповестяват от пресцентъра на Президентството.
Очакваше се Политическа партия да предложи кабинет, дружно с досегашните си сътрудници във властта - Българска социалистическа партия и Демократична България. След като беше оповестено изгонването на 70 съветски дипломати от страната ни обаче, от левицата обявиха, че стопират договарянията и сложиха изискване, с цел да ги продължат – „ Продължаваме Промяната” да предложи министър председател, друг от Кирил Петков.
След като получат досието с мандата от президента, Политическа партия имат 7-дневен период, с цел да излъчат проектокабинет. В случай че не съумеят и той не бъде утвърден, конституционната процедура планува идващият мандат да отиде при ГЕРБ-СДС - като втора по бройка партия в Народното събрание. Те към този момент обявиха, че ще върнат мандата. Това значи, че президентът ще би трябвало да връчи третият мандат на партия по негова преценка.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР