В петък повече слънце ще има преди обяд, но около

В петък повече слънце ще има преди обяд, но около ...

Времето: Топъл, но дъждовен следобед


В петък повече слънце ще има преди обяд, но около и след обяд над много райони на страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Остават условията за градушки. Максималните температури ще са между 22 и 27 градуса.

В планините повече слънце ще има преди обяд. Около и след обяд над много райони ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевични бури. Остават условията за градушки. Ще духа до умерен вятър със северна компонента. Максималната температура на 1200 метра ще е около 16 градуса, а на 2000 метра - около 9 градуса.

Преди обяд по Черноморието ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа до умерен вятър със северна компонента. Максималните температури ще са 22-24 градуса. Температурата на морската вода ще е 19-20 градуса. Вълнението на морето ще бъде около 1 бал.

Слънцето в София изгрява в 05:48 часа и залязва в 21:05 часа. Продължителността на деня е 15 часа и 17 минути.

 

Източник: manager.bg