В петък Полша ще попише договор за купуването на 32

...
В петък Полша ще попише договор за купуването на 32
Коментари Харесай

Полша купува 32 самолета F-35

В петък Полша ще попише контракт за пазаруването на 32 от американските F-35, считани за най-модерният многоцелеви аероплан на всеобщо въоръжение в света.

Министърът на защитата Мариуш Блашчак обави в понеделник, че това ще стане на гала в петък следобяд в източния град Демблин. Размерът на плануванаъа сума е 4.6 милиарда $.

Сделката е предстояща от много време, разяснява " Ройтерс ", защото Варшава счита по този метод да ускори защитата си в подтекста на засилената настъпателност на Русия в Източна Европа.

През април предходната година вицеадмирал Матиас Уинтър, който управлява в Пентагона отдела за този план, съобщи пред амарата на представителите на американския Конгрес, че Съединени американски щати обмислят да разширят листата на страните, на които може да продадат F-35 и измежду тях са Румъния, Гърция и Полша. Целта е тези сътрудници в НАТО да подсилят отбраната си против Русия.
Продажбите на оръжие от вида на F-35 за други страни съставляват покупко-продажби сред държавни управления, като Пентагонът играе ролята на медиатор сред непознатата страна и " Локхийд Мартин ".
Първата страна с F-35 стана Белгия, която подменя остаряващите F-16 против 4 милиарда $. Договори към този момент имат Англия, Италия, Турция, Норвегия, Холандия, Австралия, Израел, Япония и Южна Корея. Други страни, които се интересуват от тази машина, са Финландия, Швейцария и Обединените арабски емирства.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР