В петък Париж стана свидетел на вечеря за 470 милиарда

...
В петък Париж стана свидетел на вечеря за 470 милиарда
Коментари Харесай

На опашката за LVMH: Кой ще наследи съперника на Мъск по богатство - Арно

В петък Париж стана очевидец на вечеря за 470 милиарда $.    В петзвездния Cheval Blanc се срещнаха Илон Мъск, чието благосъстояние се прави оценка на 237 милиарда $, и Бернар Арно, " струващ " 233 милиарда $, оповестяват няколко международни организации, представени от Българска телеграфна агенция.    Двамата милиардери бяха съпроводени от фамилиите си, а Антоан, наследник на Бернар и негов евентуален правоприемник отпред на империята LVMH, запечата събитието, качвайки фотографията в Instagram. Майката на Илон - Мей, също участва на вечерята.   Напоследък Мъск и Арно непрекъснато разменят местата си отпред на листата на най-богатите хора в света. В момента Мъск отново води, само че Арно е по петите му с упоритост още веднъж да го изпревари.
  Двамата милиардери си наподобяват в доста неща, само че в някои значително се разграничават. 

Мъск избира да върти империята си самичък посредством доверени хора и сътрудници и да държи фамилията към този момент настрана от бизнес делата. За разлика от него и петте деца на Бернар Арно са включени в ръководството на десетките компании, които са под шапката на LVMH.   Това евентуално разпалва упоритостите на всички тях да наследят 74-годишния си татко на трона. 

В най-хубави позиции към този момент наподобява 46-годишният Антоан, който дава отговор за връзките, имиджа и ESG тактиките в LVMH. Той е и вицепрезидент на Christian Dior SE и член на борда на шефовете на компанията майка, написа Reuters.   След 2012 година Антоан е бил и основен изпълнителен шеф на първокласната мъжка марка дрехи и обувки Berluti, както и президент от 2013 година на италианската Loro Piana.   Завършил е бизнес университета INSEAD (известен като втората ковачница за управнически фрагменти в бизнеса и политиката след Harvard Business School) и канадския бизнес университет HEC Montreal.   Експерти обаче настояват, че ролята на Антоан на " пръв правоприемник " зависи от нещо на пръв взор банално - позиционирането на LVMH като главен спонсор на Олимпийските игри в Париж следващата година. Постигането на такава договорка би потвърдило бизнес качествата му и годността му да наследи татко си като президент и изпълнителен шеф на " империята на лукса ", когато Бернар реши да се отдръпна, показва Reuters.

Преговорите към спонсорството на LVMH се въртят към промоциите, отпускани от двете най-големи и известни марки под шапката на компанията - Louis Vuitton и Dior. Според осведомени източници това би коствало на най-богатия французин към 150 милиона евро.   По думите на основния изпълнителен шеф на Париж 2024 Тони Естанже договорката е контрактувана, остава единствено да бъде финализирана и официализирана.    " Трябва време, само че желаеме да сме сигурни, че партньорството има смисъл и е добре уравновесено “, споделя той. В рамките на договорката Антоан ще се опита да показа LVMH като страж и бранител на френското завещание, само че и в същото време ще се старае да не прекалява в използването на марката в прекалено много лога, което би свалило цената му.   Преговорите вървят дискретно, само че крайният резултат ще бъде обществено оповестен и ще ускори позициите на Антоан, в случай че изходът е добър за компанията. Но би могъл и да ги отслаби, в случай че не е мечтаният от неговия татко. А това би подхранило упоритостите на другите наследници.  Кои са те?   Най-реалният противник на Антоан е 48-годишната му сестра Делфин, която през февруари стана президент и основен изпълнителен шеф на Christian Dior Couture. 

Преди това тя е била изпълнителен вицепрезидент на Louis Vuitton, отговарящ за производството, както и заместител ръководещ шеф на Dior, член на борда на шефовете на LVMH и на изпълнителния комитет на групата. Делфин е приключила френския бизнес университет EDHEC и London School of Economics and Political Science   Специалистите по бизнес връзки правят оценка на този стадий като по-малки възможностите на другите три деца на Бернар.  31-годишният Александър е изпълнителен вицепрезидент Tiffany, отговарящ за производството и връзките. Преди това той е бил в продължение на 4  години основен изпълнителен шеф на производителя на куфари Rimowa. Има магистърска степен от френското висше инженерно учебно заведение École Polytechnique. 

28-годишният Фредерик е основен изпълнителен шеф на Tag Heuer от 2020 година, а преди този момент е бил шеф за тактиките и дигитализацията на марката, за която работи от 2017 година Той също е приключил École Polytechnique.  24-годишният Жан е шеф в подразделението за часовници на Louis Vuitton, отговарящ за маркетинга и развиването от август 2021 година, когато постъпва на работа в компанията. Завършил е финансова математика в Масачузетския софтуерен институт (MIT) и инженерни науки в Imperial College London.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР