В петък откриват обновения параход „Радецки“. Ремонтът на парахода е

...
В петък откриват обновения параход „Радецки“. Ремонтът на парахода е
Коментари Харесай

Голямо събитие: Откриват обновения параход „Радецки“

В петък откриват актуализирания параход „ Радецки “. Ремонтът на парахода е изработен в продължение на три месеца в румънския град Браила, предава Българска национална телевизия.

Реновиран е корпусът и надстройките на кораба, рулева система, кингстонови сандъци, котвени вериги и е изработен главен ремонт на гребни и двигателни колеса. Стойността е 437 000 лв., отпуснати от Министерския съвет през предходната година.

След идването на кораба в България специалистите на Националния исторически музей са почнали работа по обновяването на музейната експозиция. Тя е отдадена на националния воин Христо Ботев и наблюдава историческите събития от май 1876 година

Освен организацията, подготовката и бойния път на Ботевата чета, експозицията цели да опише историята на трансформиралия се в светиня параход „ Радецки” и неговата модерна имитация, издигната през 1966 година вследствие на невиждана акция за набиране на средства.

Корабът е регистриран като плавателно средство и предстои на механически контрол от способените органи, което му дава право да плава в акваторията на река Дунав.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР