В петък от запад облачността временно ще се разкъса и

...
В петък от запад облачността временно ще се разкъса и
Коментари Харесай

Температури до 22° ни чакат през следващите няколко дни

В петък от запад облачността краткотрайно ще се раздра и намалее, само че преди обяд над източната половина от страната ще е забележителна и тук-там към момента ще превалява дъжд. Ще духа до сдържан, в Дунавската низина и Горнотракийската равнина - и краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад. Затоплянето ще продължи и преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 17° и 22° , в София - към 18°. През нощта против събота от запад ще стартира ново заоблачаване.

През почивните дни ще бъде топло, с оптимални температури към 20° . Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Облачността ще е променлива и тук-там, повече в събота след обяд и през нощта против неделя, ще има краткотрайни превалявания от дъжд, допустимо е и да прегърми . Вятърът ще е от западната четвърт, по-често сдържан.

През нощта в четвъртък над цялата страна облачността ще се усили и тук-там в Западна България ще превали временен дъжд. Атмосферното налягане ще продължи да се намалява и ще бъде по-ниско от междинното за месеца. Минималните температури ще бъдат сред 2° и 7°, в София - към 3°.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР