В петък облачността ще е променлива, след обяд и вечерта

...
В петък облачността ще е променлива, след обяд и вечерта
Коментари Харесай

Дъждовно време в петък

В петък облачността ще е променлива, след обяд и вечерта тук-там основно в Западна България ще превали дъжд. С до сдържан, тук-там в Западния Предбалкан и краткотрайно мощен югозападен вятър ще нахлуе топъл въздух. Максималните температури ще са сред 15° и 20°, по-ниски към поречието на Дунав, където ще духа слаб източен вятър. В София оптималната към 15°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна по южното крайбрежие и тук-там там ще има валежи от дъжд. Сутринта в обособени региони видимостта ще е понижена. Ще духа слаб юг-югоизточен вятър.

Максималните температури ще са 14-18°. Температурата на морската вода е 15-16°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините облачността ще е променлива, постоянно забележителна. На места основно в следобедните часове ще превали дъжд, по най-високите елементи на Рила - сняг. Ще духа сдържан до мощен запад-югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 13°, на 2000 метра - към 6°.

В събота сутринта облачността ще е забележителна, на обособени места в Западна и Централна България ще има и слаби превалявания от дъжд. През деня преваляванията краткотрайно ще спрат, а облачността ще се раздра. По-късно след обяд и през нощта против неделя облачността още веднъж ще се усили, в западните и южните региони ще има и превалявания от дъжд. Вятърът ще е слаб, в Дунавската низина до сдържан от запад-югозапад, вечерта ще се ориентира от юг. Температурите ще останат високи за втората половина от ноември, минималните - сред 8° и 13°, а оптималните - сред 14° и 19°.

В неделя ще бъде облачно, с превалявания от дъжд, на повече места в Западна и Централна България. В югозападните региони има нараснала възможност за обилни количества. Вятърът ще е от юг, по-късно денем в източните региони - от югоизток. Минималните температури ще са съвсем без смяна, а оптималните - от 12°-13° тук-там в Западна България до 21°-22° в Югоизточна.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР