В петък на места, главно в източните и планинските райони

...
В петък на места, главно в източните и планинските райони
Коментари Харесай

Петък идва с минусови температури

В петък тук-там, основно в източните и планинските региони ще превали слаб сняг. Ще продължи да духа до сдържан, в източните региони и краткотрайно мощен вятър от север-североизток и с него ще продължи да нахлува леден въздух. Преобладаващите минимални температури ще бъдат сред минус 9° и минус 4°, а оптималните - сред минус 2° и 3°. В София минимална температура към минус 9°, оптималната - към минус 1°. Атмосферното налягане е по-високо от междинното за март - още ще се увеличи. 

Над Черноморието облачността ще е най-вече забележителна, само че денем ще е без превалявания. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен вятър от север-североизток. Максимални температури на въздуха: 0°-2°. Температурата на морската вода е 5°-6°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала. 

Над планините облачността ще е по-често забележителна и тук-там ще превали слаб сняг. Ще духа сдържан, по билата и краткотрайно мощен вятър от север-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра към минус 11°, на 2000 метра - към 16°. 

През почивните дни ще се задържи студено за средата на март. В събота облачността ще е най-вече забележителна, на обособени места ще превали слаб сняг. Вятърът ще остане от север, слаб, в Източна България до сдържан. Минималните температури ще са сред минус 10 и минус 5, а оптималните в доста региони ще са близки до 0°. В неделя вятърът ще е слаб от северозапад, облачността ще понижава, в по-голямата част от страната до слънчево, дневните температури ще се покачат с 3-4 градуса.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР