В петък министърът на външните работи на Иран Хосейн Амир

...
В петък министърът на външните работи на Иран Хосейн Амир
Коментари Харесай

Външният министър на Иран се среща с лидера на Хизбула в Ливан

В петък министърът на външните работи на Иран Хосейн Амир Абдолахиан разиска войната на Израел против Хамас с ръководителя на мощната, подкрепяна от Техеран ливанска въоръжена формация Хизбула , която е подхванала свои лични трансгранични офанзиви против Израел.

Абдолахиан , който дойде в Бейрут късно в четвъртък, сподели, че се е срещнал с водача на Хизбула Сайед Хасан Насрала , както и със служебния министър председател на Ливан Наджиб Микати и служебния министър на външните работи Абдала Бухабиб.

Местната медия Al-Mayadeen сподели, че иранският министър и Насрала са разискали офанзивата на Хамас против Израел. Иран също поддържа Хамас и, само че отхвърли да е забъркан.

Хизбула през границата тази седмица и Израел отговори, като удари бдителен пункт, принадлежащ на групировката, както и ливански села, в най-сериозната ескалация от войната през 2006 година сред Хизбула и Израел.

Абдолахиан сподели пред кореспонденти в петък, че Израел прави " военни закононарушения " в Газа , добавяйки, че Иран е помолил Египет, който граничи с Газа, Организация на обединените нации и филантропичните групи да му разрешат да изпраща филантропична помощ на палестинците.

В четвъртък Абдолахиан сподели, че дейностите на Израел против палестинците ще получат отговор от съдружниците на Иран и че Израел ще би трябвало да понесе следствията.

В петък израелските военни приканиха всички цивилни в град Газа - повече от един милион души - да се реалокират на юг в границите на 24 часа , до момента в който натрупваха танкове в подготовка за предстояща сухопътна инвазия.

Абдолахиан би трябвало да бъде в Сирия по-късно в петък, ден откакто израелските въздушни удари извадиха от работа летищата в Дамаск и Алепо.
 Би Би Си: Израелската заповед за евакуация на Газа е неизпълнима
Би Би Си: Израелската заповед за евакуация на Газа е неизпълнима

1,1 милиона души не могат да изоставен домовете си за 24 часа. Това са 40 хиляди души на час.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР