В петък министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън разкри,

...
В петък министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън разкри,
Коментари Харесай

Нова надежда: 5 юни е новият краен срок за дефолта в САЩ

В петък министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън разкри, че страната евентуално ще разполага с задоволително финансови средства, с цел да отсрочи възможен банкрут до 5 юни . Това разкри АП.

" Въз основа на най-новите налични данни в този момент оценяваме, че Министерството на финансите няма да разполага с задоволително запаси, с цел да извърши отговорностите на държавното управление, в случай че Конгресът не увеличи или не спре лимита на дълга до 5 юни ".

Това написа Джанет Йелън в писмо, адресирано до ръководителя на Камарата на представителите Кевин Маккарти.

" От предходни обстановки с лимита на дълга научихме, че изчакването до последния миг, с цел да се отсрочи или усили лимитът на дълга, може да аргументи сериозна щета на доверието на бизнеса и потребителите, д а увеличи краткосрочните разноски по заеми за данъкоплатците и да се отрази отрицателно на кредитния рейтинг на Съединени американски щати ", сподели още Йелън.

Йелън уточни сподели, че нейният министерство ще извърши планувани заплащания за повече от 130 милиарда $ а през първите два дни на юни, в това число към ветерани, получатели на обществено обезпечаване и Medicare.

Предишни борби за тавана на дълга нормално са завършвали с небрежно контрактувано съглашение в последните часове на договарянията, като по този метод се заобикаля дефолт.

През 2011 година кавгата докара до намаление на най-високия кредитен рейтинг на страната.

Ветерани от тази борба предизвестяват, че сегашната обстановка е още по-рискована, тъй като политическите разделения са се задълбочли.
 Байдън: Лидерите на Конгреса се съгласиха, че в Съединени американски щати няма да има дефолт
Байдън: Лидерите на Конгреса се съгласиха, че в Съединени американски щати няма да има дефолт

Няма опция на повишението на тавана на дълга

Твърдолинейните републиканци желаеха повдигането на тавана на заемите да бъде обвързано с понижаване на разноските . Белият дом отвърна, като сподели, че няма да предложи никакви отстъпки или да договаря за повишение на тавана на дълга.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР