В петък израелската армия призна, че църква в Газа е

...
В петък израелската армия призна, че църква в Газа е
Коментари Харесай

Израелската армия призна, че е нанесла щети на църква при бомбардировката в Газа

В петък израелската войска призна, че черква в Газа е претърпяла вреди, когато нейните сили са атакували обект, който съгласно нея е бил „ покрай “ пълководец на Хамас в Газа.

„ Боен аероплан се прицели в щаба на боен член на Хамас (палестинската) организация, участващ в изстрелване на ракети и минометни снаряди към територията на страната Израел “, сподели пресслужбата на израелската войска пред Анадолу.

Службата добави: „ Самолетът е направил нахлуване против задачата и (с) „ вълната на детонацията “, получена вследствие на нападението, стената на черква, ситуирана в региона, е развалена. “

Израел е " наясно, че ранените ни са известни и събитията на случая се проверяват ", добави той.

По-рано представителят на министерството на опазването на здравето в Газа Ашраф Кудра сподели, че минимум 16 палестински християни са измежду убитите при директни израелски офанзиви против гръцка православна черква в четвъртък вечерта в град Газа.

Кудра добави, че броят на жертвите в Газа от продължаващата бомбардировка на Израел се е покачил до 4137.

Броят на ранените се е нараснал до 13 300, сподели той на конференция, като добави, че над 1000 други са в неопределеност.

Ударът против църквата следва въздушния удар във вторник против болница, обвързвана с църквата, убивайки към 500 души и ранявайки стотици други. Израел отхвърли каквато и да е роля в удара против баптистката болница Ал-Ахли.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР