В петък и събота в Център заизкуство и култура Блок14“

...
В петък и събота в Център заизкуство и култура Блок14“
Коментари Харесай

Разкази от други времена оживи героите на Иван Станков на сцената на Блок 14

В петък и събота в Център заизкуство и просвета „ Блок14 “ се състоя премиера на театралния театър “Разкази от други времена ”, по книгата на Иван Станков “Вечерна женитба ”.

Адаптацията, постановката и сценографията са на Евгения Явашева, която показа, че още когато е прочела книгата е била въодушевена и е видяла в съзнанието си бъдещия театър на сцена. Всъщност действието се развива в разнообразни пространства в къщата на “Блок 14 ”, което е забавно решение.

Подбрани са пет от разказите в книгата: Частен възпитаник, Крадецът на Рокли, Вечерна женитба, Ина от Здравец и Зимите на Мичето.

В облиците се превъплъщават Ясена Господинова, Кристиана Ценкова, Ивайло Драганов, Асен Николов, Ростислав Панков, със специалнто присъединяване на Венцислав Петков. Музиката е на Васил Маринов, художник: Бистра Лозанова, графично оформление: Асен Николов.

Събитието е по плана " Живот в изкуство " на Сдружение " Блок 14 ", финансиран по програмата за възобновяване и развиване на частни и културни организации на НФК, 2022
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР