В петък и събота ще бъде предимно слънчевоДнес ще духа

...
В петък и събота ще бъде предимно слънчевоДнес ще духа
Коментари Харесай

Отново необичайно топло през януари: Термометрите ще стигнат до 16°

В петък и събота ще бъде най-вече слънчево

Днес ще духа слаб до сдържан югозападен вятър и с него дневните температури ще се покачат с 3 - 4°, оптималните ще са най-вече сред 11° и 16°. В София минималната ще е към 2°, а оптималната ще е към 12°, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), предава Българска телеграфна агенция.

Сутринта на доста места по Черноморието видимостта ще бъде понижена. През деня ще е най-вече слънчево. Ще духа до сдържан югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат 12° - 14°. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала. Температурата на морската вода ще е 9° - 10°.

Сутринта над планините облачността ще е забележителна, а по билата ще е мъгливо. Пред деня ще е най-вече слънчево. Ще духа сдържан северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 9°, на 2000 метра - към 4°.

В петък и събота ще бъде най-вече слънчево. Вятърът ще се ориентира от северозапад - в петък ще се усили в доста региони до сдържан, на обособени места в Дунавската низина и Горнотракийската равнина и краткотрайно мощен, а в събота ще отслабне, по-късно денем и ще стихне. В петък утринните температури ще са по-високи - минималните в по-голямата част от страната ще са сред 3° и 8°, в обособени котловинни полета, предпазени от вятъра ще остават до към 0°; там ще има условия и за понижена видимост и ниска облачност.

Дневните температури ще се намалят с 1-2 градуса и оптималните ще бъдат сред 9° и 14°. В събота утринните температури в по-голямата част от страната ще са към нулата, дневните - най-вече сред 6° и 11°.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР