В петък ГЕРБ ще бъде помолена най-любезно да напусне офисите

...
В петък ГЕРБ ще бъде помолена най-любезно да напусне офисите
Коментари Харесай

НДК натрупало 6 милиона лева загуби заради ГЕРБ, Минеков учтиво ги моли да напуснат в петък |

В петък ГЕРБ ще бъде " помолена най-любезно " да напусне офисите в НДК, където се намира партийната централа, заяви пред публицисти в Народното събрание служебният министър на културата Велислав Минеков.

По думите му потреблението на офисите от партията " носи големи загуби " на културната институция.

" НДК е на загуба от близо 6 млн. лева от това, че партия ГЕРБ е употребила два етажа без да заплаща. Дългът и амортизацията приближават 90 млн. лева, благодарете на тези господа (ГЕРБ) ", съобщи служебният министър на културата проф. Велислав Минеков от трибуната на Народното събрание.

Той посочи, че сметката е направена на база на наемите на здания към Националния замък на културата, която е умножена по годините, в които централата на ГЕРБ се намира там.

Темата беше повдигната от ръководителя на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов, който попита дали има други здания, благосъстоятелност на Министерството на културата, които да се употребяват непозволено.  Въпросът му пристигна откакто напрежението в дясната част на залата (ГЕРБ-СДС) ескалира, поради направената закана от проф. Минеков, че всеки, ще бъде пратен там, където му е мястото.. 

" Последните два етажа на НДК са били завладяни с термина " отпаднала нужда ". Направено е по времето на Плевнелиев с негово решение, а по-късно е утвърдено с решение на регионалния шеф, някогашен министър на правораздаването и създател на конституция господин Данаил Кирилов ", съобщи проф. Минеков.

Той съобщи, че през годините ГЕРБ са натрупали големи отговорности поради неплатени суми.

" Нищо не се получава в НДК. НДК е в тежко положение... Дългът е необикновен, не знам по какъв начин ще се изплаща. Постепенно НДК е било съсипвано с приватизация,отдаване на парцели по всевъзможен метод...изглежда, че тази партия е била толкоз бедна, че не е могла какъвто и да е офис ".

Минеков добави, че той е първият министър изискал дължимото през последните 12 години. Той бе безапелационен, че " дългът ще бъде върнат, дали посредством съд, дали непринудено ".

От ГЕРБ дефинираха днешното чуване на Минеков като " срам за парламентаризма ".

Останалата част от чуването мина в замяна на обвинявания сред ГЕРБ и проф. Минеков. 

Според ГЕРБ чуване всъщност не е имало, а министърът е незапознат. Според тях абсурдът е бил целеустремен, само че никой няма интерес от него. Тома Биков се оплака още, че Минеков не е извикан, с цел да приказва за централата на ГЕРБ.

Той напомни, че сходен случай имаше и с централата на Българска социалистическа партия поради неплатени отговорности и попита, дали в този момент ще се опитат да изгонят и тях.

Биков съобщи, че сега се основават проблеми, а не се вземат решение.

Георги Свиленски от Българска социалистическа партия пък репликира сътрудника си от ГЕРБ с думите, че Столетницата " няма нито един лев обвързване за постройката на " Позитано " 20 ". 

В края на чуването Движение за права и свободи още веднъж се включи в дебата. Йордан Цонев съобщи, че диалогът се е отклонил от главната тематика - свободата на словото. По традиция той не пропусна да намеси и Прокопиев.

" Какво щеше да стане, в случай че това се беше случило на медии на олигарха Пеевски ", попита той и съобщи, че става въпрос за " двоен критерий ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР