В петък ГЕРБ, ДПС и ДБ не подкрепиха увеличаването на

...
В петък ГЕРБ, ДПС и ДБ не подкрепиха увеличаването на
Коментари Харесай

Иван Иванов: ГЕРБ, ДПС и ДБ не подкрепиха увеличаването на минималната работна заплата на 850 лв.

" В петък ГЕРБ, Движение за права и свободи и Демократична България не поддържаха увеличението на минималната работна заплата на 850 лева да влезе в дневния ред, въпреки че всички поддържаха този законопроект на първо четене и имахме упования, че ще бъде подсилен и на второ. Не разбирам за какво това се случва, това е извънредно значима тематика за българските жители. " Това съобщи националният представител от " Българска социалистическа партия за България " Иван Иванов в предаването " Твоят ден " по Nova News.
По неговите думи явно нарастването ще се случи или с приемането на бюджет за 2023 година, или при започване на 2024 година, тъй като са изпуснати периодите това да стане при започване на тази година.
Иван Иванов разяснява сигнала, който " Българска социалистическа партия за България " изпрати до прокуратурата против обществения министър Лазар Лазаров за злоупотреби с европейски средства. " Това, че е тръгнал един план по някакъв метод, който е потребен за българските жители, а е приключил по напълно различен метод, са две обособени неща ", сподели социалистът по отношение на думите на министър Лазаров, че планът е почнал по времето на Георги Гьоков и добави: " За да не бъдем голословни, господин Гьоков е алармирал основния прокурор, с цел да се направи инспекция на всички обстоятелства и условия и да имаме ясна визия дали е ощетена страната с тези покупко-продажби. Очакванията ни са за обективно следствие. "
" Във всеки един от законопроектите за следствие на основния прокурор има позитивни страни и Българска социалистическа партия ги поддържа. Приемайки ги на първо четене и обединявайки ги в общ законопроект, значи, че те ще се запазят и несъвършенствата ще се изчистят в процеса на работа, тъй че да стигнем до най-хубавия вид на законодателството, какъвто българските жители чакат ", сподели още депутатът от левицата.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР