В петък фирмата за добив на Биткойн Marathon Digital (MARA)

...
В петък фирмата за добив на Биткойн Marathon Digital (MARA)
Коментари Харесай

Биткойн майнинг компанията Marathon Digital ще инвестира в зелена енергия

В петък компанията за рандеман на Биткойн Marathon Digital (MARA) разгласи съглашение с Министерството на енергетиката и петрола на Кения за вложение на над $80 милиона в развиването на енергийната инфраструктура на страната.

Според основния изпълнителен шеф на Marathon Фред Тийл задачата на партньорството е да се

Компанията показа в обществената мрежа, че инвестицията ще се концентрира върху зелени центрове за данни. В прессъобщение Marathon загатна, че финансирането ще включва задгранични вложения, само че не прецизира източниците. В изказването се споделя:

По-рано този месец Marathon взе участие в полемики с кенийски публични лица, с цел да подкрепи ръководството на интервенциите на възобновима сила в страната и да даде препоръки за контролиране на цифровите активи.

През 2022 година възобновимата сила съставлява 80% от производството на електрическа енергия в Кения, като задачите са да се доближи 100% до края на десетилетието. Въпреки това възобновимите източници като слънчевата и вятърната сила са непостоянни и не постоянно създават сила, когато търсенето е високо. Изграждането на инфраструктура за възобновима сила е скъпо и изисква система за дейно предпазване и систематизиране на силата.

Споразумението включва съдействие сред Marathon и кенийските политици за „ по-добро схващане на методите за усъвършенстване на плановете за възобновима сила, които създават непотребна сила заради своенравие и сезонни съмнения “, както се показва в известието.

В петък акциите на Marathon нарастнаха с 6% до почти $21, надминавайки растежа от 1% на BTC през предходните 24 часа.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР