В петък Европейският съюз ще наложи вносни мита от 25%

...
В петък Европейският съюз ще наложи вносни мита от 25%
Коментари Харесай

ЕС налага мита на американски стоки за 2,8 млрд. евро

В петък Европейският съюз ще наложи вносни мита от 25% върху редица американски артикули в отговор на признатите от Съединени американски щати мита за вноса на стомана и алуминий, заяви Европейската комисия, представена от Ройтерс.

Решението на Европейски Съюз да отвърне на американските цени има капацитета да ескалира напрежението сред трансатлантическите сътрудници и да възпламени цялостна комерсиална война, изключително в случай че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп извърши опасността си да вкара по-строги мита за вноса на европейски коли.

Сред стоките, който ще бъдат наранени от европейските мита, влизат стоманени и алуминиеви артикули, сладка царевица, фъстъци, бърбън, мотоциклети на обща стойност 2,8 милиарда евро.

„ Не сме желали да бъдем в такава позиция, само че едностранното и безпричинно решение на Съединени американски щати не ни остави различен избор “, съобщи еврокомисарят за търговията Сесилия Малмстрьом.

Малмстрьом дефинира европейският отговор като симетричен и отговарящ на разпоредбите на Световната комерсиална органзиация(СТО) и разясни, че митата ще бъдат отстранени, в случай че Вашингтон смъкна цените за европейския импорт на стомана и алуминий, които ще костват на Европейски Съюз 6,4 милиарда евро.

Европейски Съюз приготвя и спомагателни мита в размер от 10 до 50% за американски артикули на стойност от 3,6 милиарда евро, които могат да бъдат наложени на по-късен стадий, при положение на ново утежнява на комерсиалните връзки със Съединени американски щати.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР