В петък е време за втора порция от поредния кръг

...
В петък е време за втора порция от поредния кръг
Коментари Харесай

Нидерландия срещу Франция и още шест страхотни сблъсъка от европейските квалификации в петък

В петък е време за втора порция от следващия кръг на квалификациите за UEFA EURO 2024 в Германия. На днешния петък 13-и предстоят седем нови конфликта от три разнообразни групи.  

Един от най-очакваните като цяло дуели опълчва Нидерландия и Франция в дербито на върха в група „ B “ на стадион „ Йохан Кройф Арена “ в Амстердам от 21:45 часа, което може да гледате в ефира на DIEMA SPORT 3 .

„ Петлите “ са без неточност досега, като на процедура са се класирали за финалите на шампионата и победа през днешния ден ще им подсигурява точно това. Те са преди всичко с 15 точки от пет мача. Впечатляващо е, че момчетата на Дидие Дешан не са позволили към момента гол в своята врата. В същото време Килиан Мбапе и компания са осъществили 11 попадения. Франция въпреки всичко сподели и някои недостатъци, като преди месец отборът позволи загуба в последния си мач - 1:2 от Германия в контрола, играна в Дортмунд.

„ Лалетата “ заемат второто място и ще се опитат да спрат съвършената серия на Франция. Те имат актив от девет точки, събрани след изиграването на четири срещи. Хората на Роналд Куман са вкарали осем гола и са позволили пет в своята врата. В последните си пет срещи, нидерландците са записали три победи и две провали. Последната среща, в която Нидерландия взе присъединяване беше против Ирландия. В Дъблин Върджил Ван Дайк и компания се поздравиха с триумфа - 2:1.

Франция има доста преимущество в мачовете им напоследък. Те са спечелили четири от последните пет срещи. Нидерландия има една победа в този интервал. „ Петлите “ имат на сметката си 11 гола в тези мачове, до момента в който „ лалетата “ са вкарали едвам три попадения. Последната среща сред двата отбора беше на 24 март тази година. Тогава Франция се наложи с 4:0 в Париж. Головете за домакините бяха дело на Антоан Гризман, Даю Упамекано и Килиан Мбапе, който се разписа на два пъти. Другият мач от групата опълчва Ирландия и Франция в същия час.

В група „ F “ Естония приема Азербайджан от 19:00 часа по DIEMA SPORT 3 , до момента в който от 21:45 часа по DIEMA SPORT 2 е конфликтът сред водачите в групата – Белгия и Австрия, които водят с по 13 точки.

Три мача от 21:45 часа ни чакат и в група „ J “ – Исландия приема Люксембург, до момента в който Лихтенщайн семейства на Босна и Херцеговина. Определено обаче мачът, който приковава вниманието е на водача Португалия, който е с цялостен актив след мача – 18, като на процедура си е обезпечил присъединяване за форума следващата година. Кристиано Роналдо и компания одобряват втория в подреждането Словакия, който има 13 пункта. Срещата може да я гледате директно по DIEMA SPORT .

Пълна стратегия за европейските квалификации в петък , 13.10:

Група „ В “:

21:45 часа | Ейре - Гърция

21:45 часа | Нидерландия – Франция  |  DIEMA SPORT 3

Група „ F “:

19:0 часа | Естония – Азербайджан  |  DIEMA SPORT 3

21:45 часа | Австрия – Белгия  |  DIEMA SPORT 2

Група „ J “:

21:45 часа | Исландия - Люксембург

21:45 часа | Лихтенщайн - Босна и Херцеговина

21:45 часа | Португалия – Словакия  |  DIEMA SPORT
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР