В петък е време за четвъртфинали, като в Европа продължава

...
В петък е време за четвъртфинали, като в Европа продължава
Коментари Харесай

Тенис, който не е за изпускане


В петък е време за четвъртфинали, като в Европа продължава да има конфликти, почтени за шампионат от Големия шлем.

В Барселона програмата стартира със срещата сред Яник Синер и Лоренцо Музети, която сигурно предлага първокласен тенис и конфликт на стилове. Малко по-късно други двама сънародници излизат един против различен – Карлос Алкарас против Алехандро Давидович Фокина.

Има и други срещи, които не трябва да изпускате:

Стефанос Циципас – Алекс де Минор (втори мач в Барселона, след 14:30 часа)

Стефанос Циципас се усеща чудесно на клей. Именно на тази настилка направи и огромния си пробив, още когато изгряваше на огромната сцена.

Той се класира за четвъртфиналите в Барселона за трета поредна година след безапелационна победа над Денис Шаповалов. Поставеният под №2 грък записа нов двусетов триумф в конкуренцията, като още веднъж беше безукорен на сервис и не позволи пробив.

Срещу Алекс де Минор обаче става любопитно…

„ Австралиец е. Не се усеща добре на клей “. Това фразеология може да е правилно за доста от австралийските тенисисти, само че не и за Алекс де Минор. „ Демона “ има доста забавна история, която му дава несъмнено преимущество в тениса, тъй като в действителност той е израснал на клей кортовете в Аликанте.

Именно на тези значими години в Испания Де Минор отдава своите качества да обезоръжава по-мощни противници с вариативност и необикновено придвижване по корта. Той е роден в Сидни, само че татко му е уругваец, а майка му испанка. Заради това детството му минава с две „ у дома “ – в Сидни и в Испания. С разнообразни другари на двете места, само че и с два радикално разнообразни стила на тенис.

Сега ще би трябвало да съчетае най-хубавото и от двата свята.

Новак Джокович – Душан Лайовч (трети мач в Баня Лука, след 16:00 часа)

Новак Джокович извлече доста позитиви след сложната победа над Лука ван Аш в първия си мач в Баня Лука. Световният №1 имаше потребност от три сета и над 2 часа и половина за триумфа над най-младия член на топ 100.

Семейството на Джокович е притежател на шампионата в босненския град, само че все пак Новак бе доста сюрпризиран от изискванията на корта. „ Никога не съм играл на толкоз муден корт и с условия, които забавят играта толкоз доста. Беше доста мъчно, за сет и половина бе невероятно да преодолея Лука, той връщаше всяка топка. “

Клеят е „ жива настилка “ и се трансформира съгласно атмосферните условия, тъй че да се адаптираш е едно от най-важните качества.

Новак в този момент играе с Душан Лайович. Всички сърби имат голям почит към международния №1, само че и постоянно играят освободено против него и вършат срещите заплетени.

Ига Швьонтек – Каролина Плишкова (последен мач в Щутгарт)

Целият ден в Щутгарт е доста забавен. Паула Бадоса против Арина Сабаленка първоначално, след това конфликти като Потапова – Гарсия и Жабур – Хадад Мая… такива срещи са гаранция за забавен тенис.

Но в случай че денем сте се фокусирали повече какво се случва на АТР шампионатите, то в края си заслужава да се обърне внимание и на доста мощния шампионат на WTA, в случай че, несъмнено, не сте го създали доста по-рано.

Ига Швьонтек стартира отбраната на купата на WTA 500 шампионата в Щутгарт с двусетов триумф над Кинуен Джън. Трикратната шампионка от Големия шлем, която пропусна шампионата в Маями поради травма, се показа на доста високо равнище и през по-голямата част от дуела доминираше изцяло над международната №25, записвайки победа в първия си мач на клей за годината.

Сега е време за среща с Каролина Плишкова, която има всички оръжия да спре Швьонтек.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР