В петък Deutsche Bank спечели окончателно одобрение от съдия в

...
В петък Deutsche Bank спечели окончателно одобрение от съдия в
Коментари Харесай

Американски съдия одобрява споразумение на Deutsche Bank за 75 милиона долара с обвинителите на Епщайн

В петък Deutsche Bank завоюва дефинитивно утвърждение от арбитър в Съединени американски щати за съглашение за 75 милиона $, което реализира с жертвите на Джефри Епщайн, които упрекнаха немската компания в подкрепяне на хипотетичния полов трафик на починалия финансист.

Американският областен арбитър Джед Ракоф, който даде авансово утвърждение за договорката през юни, подписа съглашението по време на правосъдно съвещание в Манхатън.

„ Според съда това е ужасно съглашение “, сподели Ракоф в съда.

Банката не признава никакви нарушавания като част от съглашението.

Споразумението обгръща дами, които са споделили, че са били полово измъчвани или трафикирани от Епщайн или негови сътрудници от 19 август 2013 година до гибелта му в затвор в Манхатън шест години по-късно, до момента в който той чака развой по наказателни обвинявания, че е трафикирал млади дами и тийнейджърки за секс.

Съдебният доктор на Ню Йорк дефинира гибелта на Епщайн като самоубийство.

Делото беше водено от жена, известна като Джейн Доу 1, която сподели, че Епщайн я е малтретирал полово от 2003 година до 2018 година и упрекна Deutsche Bank, че е пропуснала червени флагове за неговите злоупотреби. Епщайн е бил клиент на Deutsche Bank от 2013 до 2018 година, откакто е бил клиент на JPMorgan Chase в продължение на 15 години.

Deutsche Bank съобщи, че е позволила неточност, като е приела Епщайн за клиент.

Rakoff утвърди възнаграждения от 30% от сумата на съглашението за юристите, представляващи дамите.

Един от юристите, Дейвид Бойс, сподели след чуването, че казусът „ е сигнал за пробуждане за банките “, че те би трябвало да наблюдават кои са техните клиенти.

Rakoff даде авансово утвърждение на основаната в Ню Йорк компания за финансови услуги JPMorgan за съглашение на стойност 290 милиона $ за сходни искове през юни. Изслушване за окончателното утвърждение по това дело е планувано за 9 ноември.

JPMorgan беше съдена и от Американските Вирджински острови - където Епщайн притежаваше два частни острова - поради изказвания, че банката е пособия на Епщайн. Миналия месец JPMorgan се съгласи да заплати 75 милиона $ за споразумяване на тези искове.

JPMorgan съобщи, че съжалява за връзката си с Epstein.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР