В петък, деня на майстора, от „Марица“ отново сме ви

...
В петък, деня на майстора, от „Марица“ отново сме ви
Коментари Харесай

Четете в „Марица“: Половината безработни в Пловдивско без пр...

В петък, деня на майстора, от „ Марица “ още веднъж сме ви приготвили забавни и любопитни четива. Ето по-интересните акценти:

Цацаров желае близо 2 млн. от някогашен проектант на Пловдив и укривател на Ветко

Оглавяваната от някогашния основен прокурор Сотир Цацаров Комисия за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) изиска да постави ръка върху имущество за 5 263 000 лв.. В част от сумата са включени и 13 недвижими парцела и 15 автомобила, оповестиха от Антикорупционната комисия. Две от целите на комисията на Цацаров са свързани с Пловдив, като от тях се търсят близо 2 млн. лв..

Реваншизмът е идиотщина, значимо е да се понижи купеният избор – изявление със социолога Андрей Райчев

Половината безработни в Пловдивско без право на обезщетение

Половината от безработните в област Пловдив не са имали право да получат обезщетение от страната, откакто са останали без прехранване. Профилът на неработещите е пловдивчанин със приблизително обучение на възраст сред 35 и 49 година По-голямата част от тях са дами. От малко над 17 000 неработещи, регистрирани в Бюрото по труда, над 8000 са взели обезщетение, сочат данните на Националния застрахователен институт. На останалите не са се изплащали пари.

571 деца без място в детска градина

571 деца не са признати в детските градини в Пловдив на първо класиране. То е главното за малчуганите, които тази година навършват 3 година и ще постъпят в първа група наесен. Така отвън описите се оказват дори повече деца от предходната пролет, когато неприетите на първи тур бяха 441, а дефицитът наложи фрапантно раздуване на групите. Тогава с решение на Общинския съвет лимитът доближи чак 30 малчугани, а това провокира ропот и от родители, и от педагози - поради по-трудното обгрижване.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР