В петък част от превозвачите напуснаха със скандал срещата с

...
В петък част от превозвачите напуснаха със скандал срещата с
Коментари Харесай

Димитър Димитров: Бензинът ще поевтинее с 12 стотинки, ако бъде премахнато изискването за биокомпонента

В петък част от превозвачите напуснаха със скандал срещата с премиера Кирил Петков, на която трябваше да се обсъдят ограничения против повишаването на горивата. Браншът заплаши с нови митинги и блокади на пътища след 10 май. Превозвачите чакат да получат отговори на главните си претенции -намаляване на акциза на горивата с 50%, отпадане на биокомпонентата, както и отсрочване на плануваното разширение на ТОЛ системата.

Гост по тематиката в утринния блок Българска национална телевизия " Денят стартира " беше Димитър Димитров, изпълнителен шеф на Камарата на автомобилните превозвачи. Още на 10 май излизаме на митинг, на 18 май ще спрат автобусните транспорти, съобщи Димитров.



Относно абсурда на срещата с премиера в Министерския съвет, той изясни, че те са отишли отворени и са желали да обсъдят в елементи техните оферти. Нищо експертно и нищо съответно не обсъдихме, разяснява Димитър Димитров.

Нашите претенции са за унищожаване на биокомпонента и понижаване на акциза за 6-месечен интервал, както и отсрочване на плануваното разширение на ТОЛ системата, изясни изпълнителният шеф на Камарата на автомобилните превозвачи. Нека да си погледнат съдружното съглашение - огромна част от нашите претенции по въпроса за ТОЛ системата са записани там, добави той.

По думите на Димитров, с 12 стотинки ще поевтинее бензинът, в случай че бъде отстранено условието за биокомпонента.

Много от хората са на ръба на оцеляването, а автобусните транспорти са след ръба на оцеляването, безапелационен беше изпълнителният шеф на Камарата на автомобилните превозвачи. Той изрази недоволството си от чутите оферти от ръководещите. Не е правилно, че казусът ни се взема решение с тяхното предложение за смяна в Закона за пътищата, безапелационен е представителят на превозвачите. Според него, ръководещите се пробват да изместят фокуса - да слагат превозвачите против българските жители.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР