В петък част от превозвачите напуснаха със скандал срещата с

...
В петък част от превозвачите напуснаха със скандал срещата с
Коментари Харесай

Скандали, записи, превозвачи и протести: Какво се случи?

В петък част от превозвачите напуснаха със скандал срещата с премиера Кирил Петков, на която трябваше да се обсъдят ограничения против повишаването на горивата. Браншът заплаши с нови митинги и блокади на пътища след 10 май. Превозвачите чакат да получат отговори на главните си претенции -намаляване на акциза на горивата с 50%, отпадане на биокомпонентата, както и отсрочване на плануваното разширение на ТОЛ системата. 

Още на 10 май излизаме на митинг, на 18 май ще спрат автобусните транспорти, съобщи пред БНТ Димитър Димитров, изп. шеф на Камарата на автомобилните превозвачи.

Относно абсурда на срещата с премиера в Министерския съвет, той изясни:

Ние отидохме отворени, искахме да обсъдим в елементи нашите предлжения. Нищо експертно и нищо съответно не обсъдихме.

Нашите претенции са за унищожаване на биокомпонента и понижаване на акциза за 6-месечен интервал, както и отсрочване на плануваното разширение на ТОЛ системата, изясни Димитров.

Нека да си погледнат съдружното съглашение - огромна част от нашите претенции по въпроса за ТОЛ системата са записани там, добави той.

По думите на Димитров, с 12 стотинки ще поевтинее бензинът, в случай че бъде отстранено условието за биокомпонент.

Много от хората са на ръба на оцеляването, а автобусните транспорти са след ръба на оцеляването, безапелационен е Димитров.

Той изрази недоволството си от чутите оферти от ръководещите. Не е правилно, че казусът ни се взема решение с тяхното предложение за смяна в Закона за пътищата, безапелационен е представителят на превозвачите. Според него, ръководещите се пробват да изместят фокуса - да слагат превозвачите против българските жители.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР