В петък Борисов заяви, че изключва коалиция с БСП в

...
В петък Борисов заяви, че изключва коалиция с БСП в
Коментари Харесай

Биков: Основният противник на ГЕРБ вече не е БСП, а ”Продължаваме промяната”

В петък Борисов съобщи, че изключва коалиция с Българска социалистическа партия в идващия парламент, макар че преди този момент по време на лидерската среща в Народното събрание в границите на договарянията за третия мандат за държавно управление, той съобщи, че ще желае от сътрудниците си да отпадне възбрана за коалиране с Българска социалистическа партия, каквото решение бил взел конгрес на партията.

" Когато беше взето решение, че няма да се коалираме в никакъв случай с Българска социалистическа партия, това беше изтъкване на Българска социалистическа партия като главен конкурент на ГЕРБ. Не мисля, че сега Българска социалистическа партия са главен конкурент на ГЕРБ, тъй като Българска социалистическа партия към този момент е дребна политическа мощ. Наш главен конкурент стартира да бъде " Продължаваме промяната ", с които също имаме много съществени разлики. Наш главен конкурент постоянно е била левицата и в този подтекст най-голямата лява партия постоянно се е изправяла против нас и ние против нея. В отишлия си парламент " Демократична България " имаха опция да играят основна роля в политическия развой, която пропуснаха по лековат метод ", уточни през днешния ден Биков.

По думите му политическата обстановка е динамична и явно би трябвало да има компромис, тъй като нямало да има политическа мощ, която да завоюва цялостно болшинство на идните избори на 2 април.

Според него, в случай че " Демократична България " и " Продължаваме промяната " се явят дружно на изборите, то първите повече няма да имат бъдеще като независим политически индивид.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР