В петък администрацията на Джо Байдън обяви, че преразглежда ограниченията,

...
В петък администрацията на Джо Байдън обяви, че преразглежда ограниченията,
Коментари Харесай

САЩ отново затегнаха санкциите срещу Китай

В петък администрацията на Джо Байдън разгласи, че преразглежда рестриктивните мерки, свързани с доставките на чипове за приложения с изкуствен интелект и оборудването за производството им. Целта явно е да се затрудни още повече достъпа на Китай до най-новите технологии, заяви Ройтерс. Новите правила (състоящи се от 166 страници) ще влязат в действие на 4 април. В тях се показва да вземем за пример, че рестриктивните мерки за доставки на чипове за Китай ще се ползват и за преносими компютри, съдържащи тези чипове.

Съединени американски щати неведнъж стегнаха глобите, наложени през в началото през октомври 2022 година. Тези наказания на процедура имат за цел да отрежат Китай от напредналите технологии, чиповете и оборудването за тяхното произвеждане, заради опасенията на Вашингтон, че разрастващият се софтуерен бранш може да помогне за подсилване на китайската войска.

Министерството на търговията на Съединени американски щати, което дава отговор за контрола на износа съобщи, че възнамерява да продължи да актуализира рестриктивните мерки си върху доставките на технологии за Китай, с цел да ги затегне. Очаква се през идващите месеци Съединени американски щати да разгласяват цялостен лист на китайските предприятия, които подлежат на рестриктивните мерки, което ще усъвършенства регулаторния контрол върху спазването им.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР