В петък (8 юли) писмо до Twitter, подадено до Комисията

...
В петък (8 юли) писмо до Twitter, подадено до Комисията
Коментари Харесай

Заради оттегляне на Мъск от сделката Twitter ще го съди

В петък (8 юли) писмо до Twitter, подадено до Комисията за скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати (SEC), юристите на Мъск декларират, че Мъск приключва съглашението за усвояване на Twitter, защото, съгласно тях, Twitter е направил " подправени и подвеждащи " изказвания по отношение на потребителските данни.

Мъск, който се съгласи да купи Twitter на 25 април, на няколко пъти изрази угриженост за това какъв % от монетизируемите ежедневни дейни консуматори на Twitter (mDAU), индикатор, докладван на всяко тримесечие на SEC, не са хора – без значение дали са ботове, автоматизирани или спам сметки.

Условията на договорката изискват Мъск да заплати 1 милиард $ такса, в случай че не приключи договорката. Но Twitter към този момент заяви, че ще се бори в съда, с цел да получи това заплащане. Председателят на борда на Twitter, Брет Тейлър, написа в Twitter, че бордът е " зает да завърши договорката на цената и изискванията, контрактувани с господин Мъск, и възнамерява да предприеме правни дейности за налагане на съглашението за обединение...

Уверени сме, че ще надделеем в съда в Делауеър ", добави Тейлър. Акциите на Twitter паднаха с 5% до $36,81 след новината, много под $54,20, които Мъск беше предложил да заплати. Междувременно акциите на Tesla се повишиха с 2,5% до $752,29. Преди това Мъск беше заплашил да се отдръпна от договорката, в случай че Twitter не успее да покаже, че по-малко от 5% от ежедневните дейни консуматори са автоматизирани спам сметки.

Източник: Economy.bg
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР