В петък - 22 юни, влизат в сила контрамитата върху

...
В петък - 22 юни, влизат в сила контрамитата върху
Коментари Харесай

ЕС задейства контрамита за американския внос от петък

В петък - 22 юни, влизат в действие контрамитата върху американския импорт в Европейския съюз, признати като ответни ограничения против наложените от Доналд Тръмп от 1 юни цени от 25 на 100 върху импорт ана стомана и от 10 % за импорта на алуминий, засягащи и Европа.

Ответните ограничения на Брюксел ще обиден импорт на американски артикули на стойност 2.8 милиарда евро (за към 3.2 милиарда долара), заяви европейският комисар по търговията Сесилия Малмстрьом в особено изказване на Европейска комисия. Ефектът от американските мита ще коства на страните от Европейски Съюз 6.4 милиарда евро.

Сред селскостопански и други американски артикули, които ще бъдат наранени от европейските мита, са джинсите, мотоциклети, уиски, както и царевица, фъстъци, портокалов сок и други.

" Ние не искахме да сме в тази позиция, само че едностранното и голословно решение на Съединени американски щати да наложи митнически цени върху стоманата и алуминия, внасяни от Европейски Съюз, значи, че нямаме различен избор ", съобщи Малмстрьом.

" Правилата на интернационалната търговия, които ние разработихме през годините дружно с нашите американски сътрудници, не могат да бъдат нарушавани без реакция от наша страна. Нашият отговор е грижливо обмислен, симетричен и изцяло в сходство с разпоредбите на Световната комерсиална организация (СТО) ", уточни Сесилия Малмстрьом.

Европейски Съюз може да наложи мита и на други американски артикули в размер на 3.6 милиарда евро на по-късен стадий - " след три години, или още по-скоро, в случай че има позитивно решение на комерсиалните разногласия в СТО ", добави европейският комисар.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР