В петък, 2 септември 2022 г., от 17.00 часа се

...
В петък, 2 септември 2022 г., от 17.00 часа се
Коментари Харесай

Валентин Вацев: Революцията в Русия днес, подобно на тази от 1917 г., е причината за турболентните промени в света

В петък, 2 септември 2022 година, от 17.00 часа се организира среща на Движение “Ляв Поглед ” и публицистичния екип на " " с жители на гр. Раднево.
В срещата участваха доцент Валентин Вацев, съпредседателите на придвижването - Румен Петков/гл. редактор на /и Валентин Кардамски, както и Симеон Миланов - представител на придвижването.

„ Най-дълбоката причина за измененията в света, включително и войната на Русия с Украйна е, че в Русия стана гражданска война. Истинска политическа гражданска война, на равнището, от позиция на своето значение, на февруарската гражданска война през 1917 година, когато съветските либерали събарят царизма, лишават император Николай Втори от властта, карат го да се откаже от нея, а също е от мащабите и на октомврийската гражданска война. “  Това сподели в гр. Раднево геополитическият анализатор Валентин Вацев, който дружно с други членове на гражданско придвижване „ Ляв взор “ беше посетител на среща-дискусия с жителите на града.

Между февруари и октомври 1917 година в Русия има революционна пролет и лято. Днес в Москва, в случай че мерим по огромния календар на историята, ситуацията е като след февруарската гражданска война, само че е в обстановка преди събитията от октомври същата година. Припомням, че през февруари там идват на власт либералите, само че губят властта през лятото, а през Октомврийската гражданска война тя е взета от болшевиките. Властта се търкаля по улиците, както е споделил Ленин. През октомври 1917 година нито една политическа мощ не е имала храброст, сили, вътрешен глас и схващане да вземе властта и да знае какво да прави с нея. Тогава точно Ленин упорства да бъде взета “, напомни пред жителите на Раднево историческите събития в Русия, Вацев.

Какво става в този момент в Русия? Смени се властта. Дойде на власт промишленият капитал. Това е военнопромишленият комплекс, който създава оръжието, само че също и цивилно-промишления комплекс, тоест, цивилната стопанска система на Русия “, разясни Вацев. Той добави, че съветският президент Владимир Путин също има роля в тези процеси. По думите му в Русия има две стопански системи – тази на рублите и друга на доларите.  Руската доларова стопанска система изгуби властта. Тази каста от доларови милиардери, предприемачи, банкери и прочие, жестоко казано олигарсите компрадори и техните назначени по институции, комисии, парламент и прочие, тоест изгубиха от промишленият капитал.  Но това е краткотрайно и може да се промени. Сега е все едно лятото на 1917 година, когато едни са изгубили властта, а други още не са я взели. Междувластие. Путин поддържа съветския индустриален комплекс и съветската рубла “, разясни Валентин Вацев.

Геополитическият анализатор Валентин Вацев разяснява пред жителите на Раднево редица тематики и отговори на доста въпроси, свързани с войната, бъдещето на Балканите, идните междинни избори в Съединени американски щати и доста други. 























Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР