В петък, 19 май 2023 г., в резиденцията на Посланичката

...
В петък, 19 май 2023 г., в резиденцията на Посланичката
Коментари Харесай

Концерт на трио „Гофрилер“

В петък, 19 май 2023 година, в резиденцията на Посланичката на Италия в София Н. Пр. Джузепина Дзара триото „ Гофрилер “, формирано от солистите на Сицилианския инструментален отбор: Вито Императо (цигулка), Бенедето Мунцоне (виолончело) и Джулия Русо (пиано), извърши музика от Лудвиг ван Бетовен, Клара Шуман и Винченцо Ферони, оповестиха от Посолството на Италия.

Трио „ Гофрилер “, чието име произлиза от известната фамилия от венециански лютиери Гофрилер, изработила някои от най-ценните струнни принадлежности в света, в това число този, на който свири маестро Императо, е резултат от камерната и концертната зрялост на членовете му, които споделят желанието да обединят самостоятелния си опит и да го насочат към камерната музика. Музикантите, и тримата преподаватели в Консерваторията „ Винченцо Белини “ в Катания, обвързват с тази цел другите си музикални персони. Те са резултат от одобрена интернационална концертна кариера, характеризираща осъществяванията им с особена интерпретативна активност, в която безспорното инструментално майсторство и прочувствената ангажираност постоянно са в интерес на прецизността на отличаващия ги жанр.

На 20 май триото извърши концерт и в Камерната зала на Софийската филхармония (зала „ България “), който беше проведен от Италианския културен институт в съдействие с Посолството на Италия в границите на петото издание на фестивала „ Камералия “ с куратор маестро Людмил Ангелов. Там те показаха творби на Илдебрандо Пицети, Клара Вик Шуман и Лудвиг ван Бетовен.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР