В петък, 18 февруари, поради засилени обстрели от Украйна в

...
В петък, 18 февруари, поради засилени обстрели от Украйна в
Коментари Харесай

Възраждането на Новорусия

В петък, 18 февруари, заради засилени обстрели от Украйна в ДНР и ЛНР беше обявено, че цивилните са евакуирани на съветска територия. В същото време западните политици и медиите, които управляват, доста усилиха потока от дезинформация и агитация против Русия. В понеделник Съединени американски щати даже публично оповестиха, че в Русия може да има терористични офанзиви, което провокира неразбиране даже измежду постоянните американски дипломати.

Комбинацията от тези фактори свидетелства, че киевският режим е получил картбланш от господарите си за провокации, които биха могли да провокират реакция и отговор от Русия. Очевидно е, че сходни дейности под каквато и да е форма ще бъдат тълкувани като „ неприемливи “ и против Русия ще бъдат приложени спомагателни наказания. Но наглостта на украинските неонацисти и Запада не можеше да продължи постоянно. Трябваше да пристигна моментът да се постави завършек на този въпрос.

Мюнхенският сговор

Миналия уикенд, когато киевската хунта стреля по обитаемоте места в Донбас, в Мюнхен се организира постоянната 58-та конференция по сигурността. На нея отсъстваха представители на Русия.

Очевидно това повлия на атмосферата на събитието, на което настойчиво не желаеха да виждат всички нарушавания и закононарушения, осъществени от въоръжените сили на Украйна, само че повтаряха мантрата за опасността от Москва.

Особено се отличи министър-председателят на Полша Матеуш Моравецки, който на сесията „ Отношенията Изток-Запад и европейската архитектура на сигурността “ съобщи, че е належащо освен да се предотврати стартирането на „ Северен поток 2 “, само че и да се спре „ Северен поток 1 “.

„ Украинската ГТС може да транспортира 130 милиарда кубически метра газ годишно. Два Северни потока - към 100 милиарда кубически метра. Те [Северните потоци] могат елементарно да бъдат сменени “, сподели той, като явно не помни, че целият изпомпван газ идва от Русия, която има цялостното право да взема решение кои тръбопроводи да употребява.

В същото време английският външен министър Елизабет Тръс отиде още по-далеч, като сподели, че „ Владимир Путин ще стартира война със прилежащите страни, в случай че му бъде разрешено да нахлуе в Украйна “.

Тръс сподели, че балтийските страни биха могли да бъдат идващите и прикани интернационалната общественост да се сплоти, с цел да „ устои на експанзията на Москва “.

Успоредно с това английското външно министерство разгласи основаването на център за битка с „ съветската дезинформация “ по отношение на обстановката към Украйна. От ведомството настояват, че от „ началото на февруари са открити 40 случая на разпространяване на имитации от Москва “. Не е ясно какво имат поради под имитации и по какъв начин ревизират информацията.

Но е ясно, че Западът е угрижен за нуждата от опазване на монопол в осведомителното пространство сега. Всички обстоятелства за закононарушенията на киевския режим могат доста да подкопаят доверието освен в Киев, само че и в държавните управления на западните страни, които го покровителстват.

В понеделник, 21 февруари, украинските военни продължиха да обстрелват цивилното население. Няколко снаряда даже попаднаха в територията на Русия, което е документирано. Подривни украински групи се пробваха да пробият в дълбините на ДНР и ЛНР, а два бронетранспортьора по простъпка даже нахлуха на съветска територия.

В същото време продължи евакуацията на цивилни в граничните региони на Русия, където беше оповестено изключително състояние.

Решението взето

Във връзка с актуалната обстановка, при която имаше директна опасност за сигурността на съветските жители (включително жителите на Донбас, където живеят към половин милион души с съветски паспорти), беше свикано съвещание на Съвета за сигурност на Руската федерация. Всички членове на Съвета за сигурност се оповестиха в интерес на признаването на независимостта на ДНР и ЛНР.

След това съветският президент Владимир Путин произнесе послание към жителите на Русия и Украйна.

Речта му, в която той акцентира редица исторически нюанси, изключително, че Украйна не може да се оправи с получената от Русия държавност, беше излъчена по водещи телевизионни канали.

Указът за признание на ДНР и ЛНР за самостоятелни републики беше подписан на практика по едно и също време с договорите за другарство и съдействие с тези републики на Новоросия. Това е явен и категоричен сигнал към режима в Киев и Запада, че Русия в този момент ще пази териториите на ДНР и ЛНР дружно с техните поданици.

И въпреки всичко би трябвало да се означи, че Русия беше принудена да направи това. Нежеланието на Киев да съблюдава Минските съглашения и ескалацията на напрежението бяха главните аргументи за отчуждаване на териториите, които в действителност бяха изгубени от украинския режим след държавния прелом през 2014 година

Решението на Москва беше наложително и реакционно. И в това време беше в сходство със западните стандарти, а точно доктрината „ Отговорност за отбрана “.

Сега е належащо да действаме уверено и нападателно, с цел да изпреварим Запада в опитите му да навреди по всевъзможен метод на Русия и двете нови републики.

В последна сметка е належащо освен да се отбрани суверенитетът и сигурността на двете млади републики, които са част от съветския свят, само че и да се унищожи украинския неонацизъм като такъв; да се санкционират отговорните за геноцида на съветския народ в Украйна, който се прави от 2014 г.; да се спре напредъка на НАТО.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР