В петък, 15 септември 2017 г., заедно със своите приятели

...
В петък, 15 септември 2017 г., заедно със своите приятели
Коментари Харесай

#policetoo! 18-годишната Анна: Полицаи ме изнасилваха един след друг 1 час, защото законът не им го забранявал!

В петък, 15 септември 2017 година, дружно със своите другари 18-годишната Анна, както нормално, се разхожда из Бруклин. Когато към компанията се доближават двама служители на реда – 37-годишния Еди  Мартинс и 33-годишния Ричард Хол, младежите са уверени, че това е следващата полицейска инспекция, написа BuzzFeed. „ Спомням си, че ни заслепи светлината на фенерчето и две високи ченгета се приближиха към нашата дребна компания”, споделя Анна Чембърс.

Оказава се, че униформените са от отдела за битка с опиати. Цялата компания е закопчана с белезници и вкарана в полицейския автомобил. В продължение на половин час младежите са заплашвани с наказателно гонене, след което освободени... Всички с изключение на Анна.



„ Спомням си по какъв начин единият служител на реда излезе от камиона и стартира да гони приятелите ми, споделяше им да не ни следят”, прибавя младото момиче.

След това същият чиновник на реда се връща при Ана и я пита има ли опиати в себе си. Тийнейджърката дала отговор негативно. Но служителят на реда не й има вяра, кара я да си смъкна сутиена и се нахвърля върху нея.

Изнасилват я близо час. Анна се пробва да спре униформените, крещейки „ Стига!” и „ Престанете”, само че насилниците не й обръщали никакво внимание. След бруталната подигравка я захвърлят на улицата, на четвърт миля от полицейския сектор.



Анна незабавно се обажда на приятелите си. Момичето е закарано в болница дружно с родителите си. Лекарите откриват голям брой следи от принуждение по тялото й, взимат материал от семенна течност.

След три дни потърпевшата оповестява в полицията и стартира акция в обществената мрежа против чиновниците на реда, които са се изгаврили с нея.

Младото момиче обаче остава доста учудено, когато открива, че реакцията на обществото е друга от това, което самата тя чака. Вместо състрадание и упреци към служителите на реда, хората започнват да я упрекват в неистина. Малко по-късно излиза наяве, че при разпита двамата служители на реда декларирали, че са правили секс с момичето, само че той бил по взаимно единодушие.

Публично притежание стават и нейни остарели фотоси и видеа от обществената мрежа. Единият от компроматите е порноклипче, в което воин е 13-годишната Анна. Разпространени са и фотоси, на които 16-годишното момиче театралничи по бикини и пуши марихуана.
Всичко това се обръща против Анна.



Тийнейджърката стартира независимото изследване и схваща, че по тематиката за насилието на служители на реда над задържани в Съединени американски щати може да се напише цяла епопея. По данни на националната статистика, за интервала 2009-2014 година са регистрирани 990 публични случая на превишаване на пълномощията от страна на служители на реда. За страдание никой не знае каква е действителната цифра.

Причината за сходни произшествия се крие в закона: в огромна част от щатите в Съединени американски щати сексът сред служители на реда и арестуван не е неразрешен. Това се отнася и за Ню Йорк, където живее 18-годишното момиче. Първият щат, забранил половия контакт сред служители на реда и арестанти, е Орегон (2005 г.), по-късно сходен текст се приема в Аляска (2013 г.) и Аризона (2015 г.).



„ Това надалеч не е единствената малка врата в закона, която институционализира насилието. Полицаите могат да те заплашват с оръжие, с откриване на персонална информация единствено и единствено да получат своето. Какво може да направи против тях едно момиче на 18 години?”, разяснява юрист Тара Бернс.

Анна взема решение да работи. Не единствено поради себе си, а за общото богатство. След голям брой разпити, изявленията, работа с институции и дейни мнения в обществената мрежа, Анна вижда резултат от неуморната си работа. В средата на октомври името й става хаштаг. Първият митинг в нейна чест се провел на 17 октомври, когато към 20-ина нейни поддръжници минават през южен Бруклин, скандирайки името й. На 28 октомрви диджей Funkmaster Flex притегля вниманието към младото момиче. Месец по-късно броят на протестиращите в нейна отбрана се усилва двойно, а в обществените мрежи се появява нов хаштаг #policetoo.

По време на първото правосъдно чуване по делото на Анна през януари тази година пред постройката на съда се събира навалица от симпатизанти, която не стопира да крещи: „ Анна, ние ти имаме вяра!”.

„ Отвратително е да видя тези чудовища на няколко метра от себе си”, написала в Туитър след срещата с двамата служители на реда в правосъдната зала младата американка.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР