В петък, 14 юли, Monochrome Asset Management, компания за крипто

...
В петък, 14 юли, Monochrome Asset Management, компания за крипто
Коментари Харесай

Австралия представи първото си заявление за Биткойн ETF

В петък, 14 юли, Monochrome Asset Management, компания за крипто вложения, разгласи, че нейният сътрудник, Vasco Trustees, е актуализирал заявката си до Австралийската борса за скъпи бумаги (ASX) за въвеждане на спот Биткойн борсово търгуван фонд (ETF).

Monochrome Bitcoin ETF (IBTC) има за цел да предложи на вложителите директна експозиция към Биткойн, както се показва в формалното известие.

Този ход е забележителен, защото отбелязва първото подаване на заявление за спот Биткойн ETF към ASX според новите правила за криптовалутите в Австралия.

Според преразгледаните насоки на Австралийската комисия за скъпи бумаги и вложения (ASIC), с цел да бъде утвърден даден капиталов инструмент, се изисква високо равнище на институционална поддръжка и приемане на криптоактива.

Трябва да са налице реномирани и опитни снабдители на услуги, които да поддържат борсово търгувани артикули (ETP), които влагат в криптоактиви или обезпечават експозиция към тях. Необходим е и зрял спот пазар и контролиран фючърсен пазар за търговия с деривати, свързани с криптоактива.

Понастоящем единствено двама притежатели на лиценз за австралийски финансови услуги (AFS) имат позволение за търговия на дребно с криптоактиви. Vasco е един от тези притежатели, до момента в който другите обслужват извънредно клиенти на едро.

Главният изпълнителен шеф на Monochrome Джеф Ю Ю счита , че стартирането на Биткойн ETF в Австралия ще даде сигнал на обичайните вложители, че нерегулираната епоха на крипто пазара завършва. Той акцентира, че новият капиталов инструмент ще обезпечи на вложителите позната, структурирана и предпазена среда.

Monochrome Биткойн ETF се отличава от другите фондови структури, защото е позволен в границите на лицензионната категория “ “, което разрешава директното държане на Биткойн на равнище фонд.

Ю изрази убеденост в позитивния резултат и загатна, че Европа също отбелязва прогрес в тази област. Както бе обявено неотдавна, районът се приготвя да пусне първия си спот Биткойн фонд този месец след 12-месечно закъснение.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР