В петъчния ден Ботев Пловдив приема Славия в двубой от

...
В петъчния ден Ботев Пловдив приема Славия в двубой от
Коментари Харесай

Ботев с шанс да изпревари Левски

В петъчния ден Ботев Пловдив приема Славия в дуел от 15-ия кръг на Първа лига. Срещата е от 17:30 часа и ще може да я наблюдавате в ефира на DIEMA SPORT, GONG PLAY, Gong.bg и честотите на Дарик радио.

Ботев ще е без Лъчезар Балтанов, възобновен е Диего Афонсо, от управлението на отбора оферират нов контракт на Николай Киров. Виана може да бъде продаден през зимата при добра оферта, а мениджъри наблюдават за играта на Филипе Бризола.

В Славия Георги Петков е подготвен за игра, клубът уреди контроли с Раднички и Оборище в паузата на националните тимове.

Ако домакините победят, най-малко за 24 часа ще задминат Левски в класирането, до момента в който славистите ще се утвърдят в средата на класирането при извоювани три точки.

Eто и любопитните обстоятелства преди дуела:

- Пловдивските канарчета са единственият отбор в лигата през сегашния сезон, който към момента не е завършвал наедно в своите семейства – 4 победи и 3 загуби.

- Ако вземе трите точки, Ботев Пд ще закръгли на 50 успехите си над белите в шампионата – повече, в сравнение с против всеки различен противник в историята на своето присъединяване в елита от 1951 година насам.

- След като стана първият футболист през сезона с 4 гола в един мач – при 5:0 над Септември на 12 октомври, номер 2 измежду стрелците Фернандо Виана (9 гола) не съумя да прибави попадения в последните 3 срещи на своя тим, също както и лидерът в листата Фернандо Каранга от ЦСКА (12).

- Вече в 6 следващи кръга наставникът на Славия Златомир Загорчич не употребява нито един от титулярната четворка в защита, с която стартира сезона против ЦСКА (1:1 в първия кръг) – напусналите Тео Папосоянопулос и Петко Христов, както и Стефан Велков и Михаил Венков, а с прекроената отбрана белите взеха 11 точки против 5 в предходните 8 кръга.

- В последните 13 турнирни срещи между тях Ботев Пд и Славия не приключиха нито един път наедно – 7 победи за жълто-черните и 6 за белите. Последното реми бе 2:2 на „ Овча купел” на 1 март 2013 година

- За 8 мача 18-годишният Антонис Стериакис позволи толкоз голове във вратата си, колкото 41-годишният Георги Петков в единствено 5 дуела през сезона – по 9 попадения.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР