В пет следобед президентът Румен Радев връчва мандат за правителство

...
В пет следобед президентът Румен Радев връчва мандат за правителство
Коментари Харесай

На живо: Кой ще е кандидатът за премиер на Има такъв народ

В пет следобяд президентът Румен Радев връчва мандат за държавно управление на излъчения от първата политическа мощ " ИТН " претендент - министър председател, чието име партията реши да държи до последно в загадка. От седмица насам импровизирано се приказва, че това ще е юристът Петър Илиев, препоръчан за правосъден министър в оттегления първи проектокабинет на Слави Трифонов. Половин час преди събитието обаче се разнесе слух, че Слави е трансформирал желанието си и че предлага различен претендент.

Макар и предстояща, новината за връчването на първия мандат пристигна малко изненадващо в петък, защото президентът бе споделил, че ще даде задоволително време на партиите да се схванат за държавно управление. " ИТН " стартира преди седмица диалози с " Демократична България ", " Изправи се БГ! Ние идваме ", Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, което обаче отпадна от последвалия кръг експертни срещи по секторни политики. В четвъртък стана ясно, че договарянията на Има Такъв Народ с Демократична България и ИБГНИ са в рецесия заради несъгласия най-много за гаранциите, които Демократична България и ИБГНИ желаят за съответни задължения и състав на кабинета, които да изключат въздействие на Движение за права и свободи. Партията на Слави упрекна евентуалните си сътрудници, че желаят да кадруват, също така отвори взаимен фронт с Движение за права и свободи против служебното държавно управление.

Какво става

Съставът на кабинет и името на претендента за министър-председател са известни. Партия Има Такъв Народ ще ги разгласи сега, в който им бъде връчен мандат от президента Румен Радев, съобщи сутринта пред бТВ депутатът Филип Станев.

Час по-късно президентът сподели, че мандатът ще бъде връчен същия следобяд.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР