В пет български и румънски общини в област Добрич и

...
В пет български и румънски общини в област Добрич и
Коментари Харесай

Започва подбор на 250 ученици за проект в професионалното ориентиране

В пет български и румънски общини в област Добрич и окръг Констанца - Каварна, Генерал Тошево, Лумина, Овидиу и Михаил Когълничану, стартира асортимент на 250 възпитаници, които ще се включат в плана "Слушам, възпитавам се, работя и чета в мрежа ".

С запас от над 316 000 евро от програмата за трансгранично съдействие "Interreg V-A Румъния-България 2014-2020 " учениците - от осми до десети клас, ще бъдат насърчени да създадат избор в професионалното обучение и да бъде построена по-здрава връзка сред учебното заведение и пазара на труда, оповестяват от екипа на плана. Учениците ще могат да се възползват от консултация с психолог, от професионално насочване, като в диалозите ще могат да вземат участие и родители и учители на подрастващите.

Българските възпитаници ще имат образователни визити в учебни заведения в Румъния, а румънски гимназисти ще дойдат в България.

За плана могат да аплайват по 50 възпитаници от професионалната гимназия по земеделие "Тодор Рачински " в Генерал Тошево и междинното учебно заведение "Стефан Караджа " в Каварна. За останалите места ще се надпреварват възпитаници от софтуерните учебни заведения "Йон Попа " и "Михаил Когълничану " и главно учебно заведение в румънските общини. Подборът ще бъде на правилото "първи дошъл, първи обслужен " като след обзор на подадените документи ще бъдат избрани и аварийни претенденти за консултантската стратегия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР