В пешеходната зона на германския град Трир джип уби двама

В пешеходната зона на германския град Трир джип уби двама ...

Ужас в Германия!.

В пешеходната зона на германския град Трир джип уби двама и рани 10 минувачи, съобщи "Focus Online". Местният в. "Фолксфройнд" обаче съобщи, по информация от телевизията, че вече има четири жертви, сред тях и дете. Броят на ранените може да достигне 30 души, някои от тях в сериозно състояние според очевидци.

Полицията потвърди за загинало дете, но не уточни възрастта му. Силите на реда увериха, че вече няма опасност за гражданите във връзка с появили се информации за издирвани други пътници в джипа. Според очевидци джипът "Рейндж Роувър" е бил видян да се засилва от главната търговска улица към пешеходната зона, по пътя помел сергии и минувачи, сред тях и колички с деца. 

Арестуваният е 51-годишен германец от района Трир-Заарбург. Според полицията той е оказал съпротива при задържането си от полицията. "В момента не можем да кажем нищо за мотивите му“, се казва в полицейско изявление.

В социалните мрежи се появиха предположения, че става дума за акция на крайнодесните, други видяха зад това атентат на ислямисти, поради което от полицията призоваха да не се разпространяват слухове, докато не бъде подадена официална информация.

Източник: varna24.bg