В Перник започна изграждането на най-големия търговски парк в Западна

...
В Перник започна изграждането на най-големия търговски парк в Западна
Коментари Харесай

В Перник изграждат най-големия търговски парк в Западна България

В Перник стартира построяването на най-големия търговски парк в Западна България, включващ хипермаркет за дома и градината „ Практикер “, част от компанията „ Видеолукс Холдинг “ и над 15 огромни магазина на международни марки, оповестиха от компанията.

Първа копка направиха кметът на общината Станислав Владимиров, ръководителят на Съвета на шефовете на „ Видеолукс холдинг “ Тодор Белчев и Константик Чуклев - притежател на строителната компания " Бараж груп ", на която е поверено построяването на обекта.

Теренът е ситуиран в пернишкия квартал „ Васил Левски “. Бъдещият търговски парк ще се простира върху 75 дка. Застроената повърхност с магазини ще бъде 22 580 кв. м, от които 8600 кв. м са отредени единствено за „ Практикер “.

Достъпът ще се реализира от пет входа, ситуирани на три разнообразни улици. Ще се засадят 500 широколистни, иглолистни дървета и декоративни шубраци. Бъдещите магазини и наематели в комерсиалния парк ще бъдат мощни марки, в това число хранителен магазин, зоомагазин, магазини за дамска, мъжка и детска мода, за интериорно обзавеждане, спортни дрехи и екипировка, продукти за дома и фамилията, и други За посетителите ще бъде построен паркинг с над 550 места, също и зарядни станции за електрически автомобили.

Инвестицията е над 20 млн. лева, ще бъдат открити над 300 работни места. Очаква се строителството да приключи напролет на идната година. Паралелно с откриването на обекта следващата година вложителят се ангажира да ремонтира и детска градина в Перник.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР