В Перник се провежда 12-ият Републикански фестивал на хората с

...
В Перник се провежда 12-ият Републикански фестивал на хората с
Коментари Харесай

12-ият Републикански фестивал на хората с увреждания се провежда в Перник

В Перник се организира 12-ият Републикански фестивал на хората с увреждания. На откриването заместник-омбудсманът Диана Ковачева разгласи уговорката, стихотворец от Мая Манолова, да подсигурява цялостна промяна за отбрана правата на хората с увреждания.

След поредицата от срещи, извършени в петък, се е стигнало до решението Законът за персоналната помощ, Законът за обществените услуги и Законът за хората с увреждания да бъдат импортирани в Народното събрание по едно и също време и да бъдат обсъждани като пакет законопроекти, сподели Диана Ковачева:

" Омбудсманът се ангажира да подсигурява цялостна промяна. Срокът е първи октомври. Министерство на труда и обществената политика се е заело в тези периоди да създаде законите. Омбудсманът ще се включи със своите специалисти ".

Диана Ковачева добави, че с приемането на трите закона за хората с увреждания България ще се включи към страните, които са възприели освен европейските, само че и международните стандарти на Организация на обединените нации за поддръжка на хората с увреждания.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР