В Перник настъпи безпрецедентна водна криза. Гражданите са изправени пред

...
В Перник настъпи безпрецедентна водна криза. Гражданите са изправени пред
Коментари Харесай

Станислав Владимиров: Очаквам няколко варианта за воден режим в Перник

В Перник настъпи невиждана водна рецесия. Гражданите са изправени пред воден режим и поради пресушаването на бент. Студена, и поради многото повреди. " Обемът на бент. Студена е главният знак за това да се подхващат тези ограничения, които стоят пред нас. Изключително мъчителни, само че извънредно належащи ", сподели в студиото на утринния блок на Българска национална телевизия кметът на Перник Станислав Владимиров.

Проблемът е от месеци и е бил недооценен от управлението на ВиК, изясни кметът. Язовирът не може да поеме дълги интервали на суша. Още от началото на годината размерът на язовира не е бил подобен, че да дава успокоение.

Владимиров сподели, че се прави вътрешна инспекция за това по какъв начин е стопанисван язовирът. Той се надява да се подхващат избрани стъпки.
Станислав Владимиров: Със сигурност има отговорни и те би трябвало да си понесат следствията. Основната виновност е във ВиК сдружението.
Той съобщи, че не е видял съответна реакция от ВиК сдружението. Кметът е изискал съответна информация за протичащото се в сдружението.

Режимът, който оферират от ВиК може да унищожи цели браншове, в случай че не е изработен добре, предизвести Владимиров. Той сподели, че чака няколко разновидността за воден режим, който да даде на перничани.
Станислав Владимиров: Следващите дни аз отново ще изискам цялата информация и несъмнено, ще я дава на Министерски съвет.  Предлагат въвеждане на 12-часов режим без вода в Перник Предлагат въвеждане на 12-часов режим без вода в Перник
Нова концепция за идния режим на водата в Перник. Планира се от 18 ноември водата да се пуска единствено нощем. От 8 ч сутринта до 20 ч вечерта градът ще е...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР