В Перник днес беше подписан договор, въз основа на който

...
В Перник днес беше подписан договор, въз основа на който
Коментари Харесай

Перник създаде общинска полиция

В Перник през днешния ден беше подписан контракт, въз основа на който се основава звено " Общинска полиция ". Това оповестиха от пресцентъра на кметската администрация.

Документът, обезпечаващ активността на новосформираното поделение, е подписан от кмета на града Станислав Владимиров и шефа на ОД Министерство на вътрешните работи старши комисар Павел Млеканов. Договорът е одобрен от министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев.

С обособяването на звено " Общинска полиция " органите на реда към този момент ще бъдат на послушание, както на кмета на общината, по този начин и на шефа на регионалната дирекция. Звеното ще дава отговор за обезпечаване на реда и сигурността, както и за предпочитани задания, касаещи работата на кметската администрация. Ще бъдат глобени и извършители по разнообразни общински наредби. 

Създаването на звено " Общинска полиция " е част от целите ми, тъй като дейностите му са от огромно значение за ефикасното осъществяване на политиката на локалната администрация във връзка с сигурността и публичния ред в града, е декларирал кметът на Перник Станислав Владимиров по време на подписването на контракта.

Старши комисар Павел Млеканов - шеф на ОД Министерство на вътрешните работи, също е изразил удовлетвореността си от основаването на новото звено. Той е коментирал, че това е крачка напред, обвързвана с реда и сигурността на живеещите в общинския център, плод на съвършеното му взаимоотношение с Владимиров.

Преди години в Перник е имало " Общинска полиция ", която обаче е прекратила активността си. Решение за основаването на ново звено, което да продължи и надгради работата на съществувалото, бе взето през предходната година на сесия на Общинския съвет. Новото формирование ще се финансира с общински средства.

На фотографията:Станислав Владимиров - кмет на Перник и старши комисар Павел Млеканов - шеф на ОД МВР 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР