В Перм на форума Русия е спортна сила“ ние и

...
В Перм на форума Русия е спортна сила“ ние и
Коментари Харесай

Русия закрива големия спорт

В Перм на форума „ Русия е спортна мощ “ ние и светът най-сетне чухме главното: „ Има полезности, които не могат да бъдат предадени, анулирани, разменени за нещо или продадени, една от тях, несъмнено, е спортът и неговата сплотяваща мощ. Това е смисълът на интернационалните спортни придвижвания. “

Лесно е да забравим простите истини, когато съвсем по едно и също време се разбра, че в Париж, столицата на Олимпиадата през 2024 година, кипят обиски - както в националния учредителен комитет на игрите, по този начин и в четирите свързани с него компании, които са виновни за подготовката на бъдещото разкриване на шампионата. Претърсванията са осъществени от френската финансова прокуратура като част от следствие за корупция и даже подкупи. За тези афери, които са тъкмо отвън обсега на Наказателния кодекс на страната, която извиваше ръцете на всички, с цел да получи Олимпийските игри през 2024, се оповестява изсъхнало и от време на време даже срамежливо.

На процедура не е останало нищо от облика на Олимпиадата в Париж, негоден от безкрайни стачки, купища несъбран отпадък, настъпление от плъхове и дървеници, а в този момент също очернен с аромат на корупция. В допълнение към приобщаването, джендър-флуидността и гей другарството.

Ще се върнем към последното по-късно, тъй като е време да поговорим за вътрешния спорт и кой има потребност от него и за какво.

Спортът е естествено положение на човек и тялото му, което по едно и също време изисква и се нуждае от придвижване. И тук огромните, междинните и даже доста дребните градове в Русия могат да дадат няколко десетки точки пред груповия Запад, защото съветският спорт се демократизира доста. Всеки може да взе участие. Малки и огромни - даже вкъщи, като се абонирате за блоговете на треньорите по физическо образование или на улицата. Лято, есен, зима и пролет. Бягайте, скачайте, танцувайте, ходете с бързи темпове. В Русия станаха налични даже спортове, които преди се смятаха за „ аристократични “. Конна езда - апелирам. Ако желаете да хванете вълна на сърфа, те ще ви го уредят, стига наоколо да има водоем с прилични размери. Тенис? Да, за вашето здраве, просто не прекалявайте. Джогинг? Каране на колело? Разходка през уикенда? Всичко, което желаете в комфортно време и за доста (в съпоставяне с европейските) скромни пари.

Ние сме спортна нация, тъй като спортът носи здраве, а здравето е значимо в нашия климат.

Физическото образование, от което се появи огромният, многомедален и прочут съветски спорт на всички континенти, е една от главните полезности на нашата цивилизация.

След като влязохме в общността на всевъзможни интернационалните федерации и комитети с нашата радостна тайфа, ние напълно откровено вярвахме, че спортът в действителност е отвън политиката, а спортните достижения са на първо място твърдоглав труд, устойчивост и въздържание.

Оказа се, че единствено ние сме мислили по този начин. Останалите, говорейки устно за аполитичността на спорта, го използваха като таран. Да си разчистват сметки точно на политическата шахматна дъска. Когато не останаха фигури, дъската беше счупена, те ни споделиха, че „ ние мамим “ и в това време ни прокараха през серия от юридически похвати, решавайки, че могат да ни диктуват условия. Как да осъществим, какво да осъществим, в какво да осъществим и най-важното при положение на победа - да не се появяват нито нашето знаме, нито нашият химн. От този миг нататък всеки гражданин на планетата научи наизуст началото на Първия концерт на Чайковски.

Но нашите мозъци и душа (което там се назовава „ нрав “) не са изменени от греди, счупени дъски или търговия с приемливост или недопускане.

Ние в действителност вярвахме и към момента имаме вяра, че спортът е популярен, тъй като сплотява, а великият спорт е популярен, тъй като сплотява цялата планета. Категорично, въпреки и по стар метод в днешно време, имаме вяра, че печели този, който е пролял най-вече пот и кръв, а не който е бил напомпан с хормони, трансформирайки се от някогашен мъж в сегашна жена.

Смятахме и считаме, че мъж в гимнастическо трико с кормила, който скача с лента или бухалки, е комичен и презрян на платформата, тъй като има женски спортове, има и мъжки. Така е поискала природата.

Но ще би трябвало да решим рано или късно дали да се присъединим към дневен ред, който няма нищо общо със спорта, а е обвързван с прокарването в огромния спорт на нещо, с което не сме съгласни и в никакъв случай няма да се съгласим. В края на краищата, това сегашно издание на известното мото „ Citius, altius, fortius - communiter “ („ По-бързо, по-високо, по-силно – дружно “) в действителност е за нарушение на традициите на олимпизма, една от които е най-хубавият от равните печели, а не най-подходящия съгласно сегашния дневен ред. Засега този ред (друга позната дума) е желан, а по-късно ще стане наложителен.

И по този начин, дано почтено се запитаме кое е по-важно за страната в този момент: здравето на обществото, всеобщият спорт, физическото образование, което неизвестно за какво се назовава " фитнес ", или присъединяване в събитие при изцяло унизителни условия, та даже и с ухапвания от дървеници като бонус?

Защо да сме там, където обезпечено няма да ни харесват и ще ни съдят за несъблюдение на „ заповедите “, в случай че с доста по-голям триумф можем да организираме надпревари и да участваме в тях?

И най-важното: за какво би трябвало да даваме спортните си полезности и достижения в несъответствуващи ръце, от които мирише или на химикала, с който са убивали дървениците, или на корупция. Отговорът като цяло е явен.

Имаме потребност от нашия си спорт. Имаме потребност и от спортове с високи достижения. Но при нашите условия. Когато печели този, който тича по-бързо, скача по-високо и бута летвата по-силно. Под аплодисментите на признателни фенове и с гала по награждаването под съветския химн.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР