В периода от 9 до 16 май ще се извърши

...
В периода от 9 до 16 май ще се извърши
Коментари Харесай

МО предупреждава за придвижване на военна техника в страната

В интервала от 9 до 16 май ще се извърши напредване на военна техника на територията на страната, оповестяват от Министерството на защитата.

На 9 и 10 май по пътната и жп инфраструктура ще се реализира напредване на персонален състав и техника от регионите за непрекъсната дислокация на военните формирования от 61-а механизирана бригада до образователен полигон „ Ново село”.

Придвижването се прави по отношение на провеждането на сертификационни учения на формирования от състава на бригадата в интервала от 11 до 20 май 2022 година

Отново по отношение на тактическо обучение с бойни стрелби „ Стоманен щит - 22 “ на 10, 12, 14 и 16 май 2022 година от пунктовете за непрекъсната дислокация до образователен полигон „ Корен “ на личен ход по националната пътна инфраструктура ще се реализира напредването на персоналния състав и техниката, които ще вземат участие в маневрите.

Органите на Служба „ Военна полиция “ ще обезпечават съпровождането на военните колони.

Учение „ Стоманен щит - 22 “ ще се организира от 16 до 20 май на образователен полигон „ Корен”. В него ще вземат участие над 960 военнослужещи с близо 270 броя бойна и специфична техника от 4-и артилерийски полк, 2-а механизирана бригада, 61-а механизирана бригада, 101-и алпийски полк, 55-и инженерен полк, 110-и логистичен полк, 59-и батальон за ЯХБЗ и Е, 78-и батальон за обезпечаване и образователен полигон „ Корен “.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР