В периода от 8 до 12 юни 2020 година Морският

...
В периода от 8 до 12 юни 2020 година Морският
Коментари Харесай

Морският специален разузнавателен отряд проведе парашутна подготовка

 В интервала от 8 до 12 юни 2020 година Морският специфичен разследващ отряд (МСРО) провежда провеждането на дневни и нощни парашутни скокове в региона на летище Балчик. Ръководител на скоковете беше капитан II сан Герман Славов, пълководец на отряда, оповестиха от пресцентъра на Военноморски сили.

Подготовката мина при съблюдаване на всички заповядани противоепидемични ограничения и в сходство с разпоредбите за безвредно осъществяване на парашутни скокове според Наставлението по парашутна подготовка и десантиране. В скоковете участваха военнослужещи от МСРО, представители на отдел " Специални интервенции " на дирекция " Операции и подготовка " в Щаба на защитата и чиновници на Специализирания отряд за битка с тероризма (СОБТ) на Министерство на вътрешните работи.

Цели на мероприятието бяха да се усъвършенства организацията по планирането и управлението на този тип активност във Военноморските сили, да се увеличи натренираността на участниците при осъществяване на групови учебно-тренировъчни и бойни скокове с разнообразни видове парашутни системи и въоръжение в елементарни и в комплицирани условия и да се отработи взаимоотношението на МСРО с летателно средство от Военновъздушните сили и със СОБТ-МВР при взаимни дейности, според настоящите проекти.

Скоковете бяха изпълнени от борда на аероплан С 27 J " Спартан " от дребни и междинни височини, в диапазона от 400 до 4000 метра с осем вида парашутни системи, предопределени за неотложно разтваряне и за ръчно разтваряне след свободно рухване. По време на подготовката бяха изпълнени над 300 парашутни скока, от които към половината в тъмната част на денонощието. Осем военнослужещи от МСРО направиха своя първи нощен скок. При нощните скокове, заради мощно понижената видимост, доста се усложняват дейностите във въздуха и при приземяване в цел. Това от своя страна изисква от парашутистите добра психическа кондиция, бързо и съответно насочване в пространството и точно ръководство на парашута.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР