В периода от 5 до 7 април ще се извърши

...
В периода от 5 до 7 април ще се извърши
Коментари Харесай

МО: Автоколона с личен състав и военна техника на САЩ ще премине през наша територия

В интервала от 5 до 7 април ще се извърши напредване на техника по републиканската пътна инфраструктура и с железопътен превоз. Автоколони, пренасящи военна техника, ще преминат директно през страната ни в посока от Гърция към Румъния, оповестяват от Министерство на защитата.

По същия маршрут ще се извършат и военни транспорти с железопътен превоз. В сходство с прелиминарен полетен проект на 7 и 8 април ще бъдат изпълнени полети на вертолети от Сухопътните войски на Съединени американски щати в Европа от Румъния до образователен полигон „ Ново село “ и назад.

Полетите ще бъдат изпълнявани в границите на взаимната българо-американска подготовка “Joint Training ”.

Припомняме, че взаимната подготовка се организира от януари до юни тази година в границите на плануваните през 2021 година учения на Българската войска в страната и чужбина. Формированията от Сухопътните войски на Съединени американски щати в Европа вземат участие в нея на ротационен принцип.

В “Joint Training ” вземат участие сили и средства от Министерството на защитата, структурите на директно послушание на министъра на защитата и Българската войска. Съвместните учения покачват боеспособността на българските въоръжени сили и способстват за оперативната съгласуемост в народен и в съюзен формат.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР