В периода от 5 до 11 юни, 17 са случаите

...
В периода от 5 до 11 юни, 17 са случаите
Коментари Харесай

11 от новите случаи на COVID-19 в Кърджали са свързани с лекарката от Пирогов

В интервала от 5 до 11 юни, 17 са случаите на инфектирани с Коронавирус - 19 в област Кърджали, 12 от които са от последните 24 часа. Това разгласи през днешния ден на брифинг регионалният шеф Никола Чанев.

По думите му 11 от тези 17 случая са свързани с контактни лица на инфектирана с ковид лекарка, работеща в болница в София (Пирогов), пристигнала в родния си град. Тя, съгласно Чанев, не била дала задоволително информация за контактните си лица и се наложило тази информация да се добива по индиректен път.

Още едно огнище на COVID-19! Пламна Кърджали

Сред инфектираните от нейния кръг от контакти е и 75-годишна жена, страдаща от онкологично заболяване, която е умряла нощес.

В болничното заведение в Кърджали са настанени 6-ма, другите 11 са на домашно лекуване. 3-ма от инфектираните са лекари, посочи Чанев. По думите му доктор, инфектиран с ковид, е открит в частната МБАЛ "Кърджали ". Той се е заразил при обзор на пациент. Още две медицински лица, измежду които и доктор, са открити като вирусоносители в МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски ".

Нова жертва на COVID-19. Починала е жена, близка на лекарката от "Пирогов ", поради която пламна Кърджали

Освен медиците, има и пациенти с позитивни проби в банков клон и шивашки завод.

На изцяло проучване ще бъдат подложени медици и пациенти в държавната и частна болница. Те ще бъдат дезинфекцирани. Ще се тестват и чиновниците, и служащите в банковия клон и в шивашкия завод.

От името на Областния спешен щаб Никола Чанев прикани кърджалийци да съблюдават трите правилото "Дистанция, Дисциплина, Дезинфекция ". Той сподели, че наложително се вкарва влизането в здравни заведения с защитни маски.

Препоръчва се кърджалийци да не се събират в групи, в компании както навън, по този начин и на закрито.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР