В периода от 4 декември до днес астролозите предупредиха, че

...
В периода от 4 декември до днес астролозите предупредиха, че
Коментари Харесай

Ярък метеорит се заби с гръм и трясък в Черно море (ВИДЕО)

В интервала от 4 декември до през днешния ден астролозите предизвестиха, че можем да следим атрактивния метеоритен дъжд „ Джеминиди “. Пикът от падащи тела беше в нощта сред 13 и 14 декември, в часовете от 19:30 до изгрев слънце на 14-и декември. Метеоритният дъжд от потока „ Джеминиди “ се образува, в резултат на разпадането на каменист обект, който учените назовават 3200 Phaeton. Учените считат, че този обект преди е бил или комета, или метеорит и сега се разпада. Причината този дъжд от астероиди да е толкоз нескончаем е фактът, че през този интервал Земята минава най-близко до разпадащия се обект.

Именно в този интервал се случи и още нещо забавно: в Черно море се разруши ослепителен астероид с гръм и тропот. Това оповестиха от Астрофизичната обсерватория на университета в Кубан. Падналият в Черно море ослепителен астероид е видян на 15 декември вечерта, когато прелетял над Сочи. Ръководителят на лабораторията Александър Иванов коментира, че астероидът е изгорен в атмосферата. Очевидци на случилото се демонстрираха фрагменти от забавната преживелица. На тях се вижда по какъв начин блестящо тяло лети в небето, а по-късно по думите им се разрушило в Черно море с грък и тропот.

Въпреки множеството фрагменти и разкази на очевидци, от Министерството на изключителните обстановки не са удостоверили публично кои фрагменти са достоверни.

„ Специална камера е записала полета на астероида, само че не до самия му край. На записа се виждат ярки огнени топки, с размер 10-15 сантиметра, които изгарят в атмосферата. Те оставят доста ярка диря след себе си. Полетът на такива частици може да е съпроводен от тон или мълния, която може да освети небето даже денем “, споделя Александър Иванов за случая.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР