В периода от 2 август 2022 г. до момента министърът

...
В периода от 2 август 2022 г. до момента министърът
Коментари Харесай

Министър Пулев: МИР издаде 14 сертификата за 207 млн. лв. и разкриване на 1 373 нови работни места


В интервала от 2 август 2022 година досега министърът на нововъведенията и растежа е издал 14 документа по Закона за поощряване на вложенията (ЗНИ) с общ размер на плануваните вложения 207 млн. лева и идно откриване на 1373 нови работни места. Това стана ясно през днешния ден в гр. Куклен, където министър Пулев връчи документ за инвестиция клас А, публикуван по реда на ЗНИ на изпълнителния шеф на КЦМ АД Иван Добрев. Издаденият документ е за капиталовия план „ Технологично консолидиране към КЦМ АД “ в гр. Куклен в размер на над 41 млн. лева, оповестиха от пресцентъра на МИР.

„ Със служебния кабинет успяхме да получим утвърждение по 10 от 10 европрограми на обща стойност 20 милиарда лева По линия на МИР успяхме да осигурим запас от 5 милиарда лева по двете наши съществени стратегии – за конкурентоспособност и просвета и иновасции, за дребния и междинен бизнес. Обичаме да споделяме, че дребният и междинен бизнес е гръбнакът на стопанската система. Смятам, че това може да бъде отнесено по всевъзможен метод и към КЦМ, които са от основно значение, в това число и за района на Пловдив “, съобщи Пулев. „ Опитваме се оттатък евросредствата да оказваме помощ с всички други принадлежности, за които краткотрайно давам отговор “, сподели още той.

По думите му, има огромна интензивност по линия на Българската организация за вложения. „ Успяхме за къс интервал от време да сертифицираме 14 плана, вие сте един от тях. Успяхме дружно с бизнеса да създадем 1 300 нови работни места и в действителност съм доста горделив с тези достижения “, съобщи министърът и добави, че за него е привилегия страната да може да поддържа и огромни компании като КЦМ АД.

Като насърчителна мярка по плана от бюджета на Министерството на нововъведенията и растежа на Община Куклен ще се изплатят над 1 млн. лева средства за създаване на детайли от общинската пътна инфраструктура. Тя ще бъде благосъстоятелност на общината.

На връчването участваха още Румен Цонев – ръководител на Съвет на шефовете и основен изпълнителен шеф на ХОЛДИНГ КЦМ 2000, Мария Белчева – кмет на община Куклен и Иванка Петкова, зам.-областен шеф на гр. Пловдив.

През 2022 година от бюджета на МИР в построяването на общинска пътна инфраструктура по реда на ЗНИ са предоставени 9.67 млн. лева Средствата са вложени в развиването на индустриалните зони на общините Марица, Куклен и Карлово. Така страната поддържа капиталови планове на 5 сдружения на обща стойност 201 млн. лева, предвиждащи разкриването на над 1500 нови работни места. 

По данни на Главна дирекция „ Европейски фондове за конкурентоспособност “ по първата отворена процедура по Плана за възобновяване и резистентност – „ Технологична рационализация “, от Пловдив и региона са подадени 358 планови оферти за безплатна помощ от близо 104 млн. лева Регионът се подрежда незабавно след столицата по брой подадени оферти. Стойността на процедурата е 260 млн. лева и е за дребни и междинни предприятия, за възобновяване и рационализация на техническия им парк. Мярката завърши с над 2 500 подадени планови оферти от цялата страна за над 1 милиарда лева На 30 декември МИР ще разгласи и първите спечелили финансиране предприятия от Плана за възобновяване по тази процедура.

По втората отворена мярка от ПВУ за „ ИКТ решения и киберсигурност “ от Пловдив и региона са подадени 849 планови оферти за безплатна помощ от над 16 млн. лева Процедурата завърши на 19 декември с подадени близо 7 700 планови оферти за над 146 млн. лева Стойността й 30,6 млн. лева Със средствата компании ще могат да ще могат да вкарват в работата си ИКТ услуги, решения за цифров маркетинг, платформи, уеб страници, да усъвършенстват управническите, индустриалните и логистичните процеси, както и да си обезпечат по-добра осведомителна и киберсигурност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР