В периода от 19 май до 31 август 2020 г.

...
В периода от 19 май до 31 август 2020 г.
Коментари Харесай

Заради проучване на НСИ: Aнкетьори тръгват по домовете във Врачанско

В интервала от 19 май до 31 август 2020 година Националният статистически институт, посредством териториалните си структури, в това число отдел „ Статистически проучвания - Враца “, стартира провеждането на анкетно изследване по план „ Нови подходи за генериране на данни за мъчно достижими групи от популацията, изложени на риск от нарушение на техните права “.
Целта на плана е да бъдат създадени новаторски способи и подходи за събиране на данни и адаптиране на съответните знаци, нужни за формулиране и реализиране на политики, ориентирани към представител на уязвимите групи от популацията. Изследването се организира в осъществяване на Закона за статистиката. Организацията и финансирането му са в сходство с нормите на Регламент за осъществяването на ФМ на ЕИП 2014 - 2021 година.
Изследването ще се организира върху извадка от 15 000 елементарни семейства в цялата страна. Обект на наблюдаване са всички лица в тях, попаднали в извадката. В област Враца проучването ще се организира в градовете: Бяла Слатина, Мизия, Мездра, Криводол, Козлодуй, Оряхово, Роман, Хайредин и Враца, както и в селата: Малорад, Алтимир, Галиче, Соколаре, Търнава, Бутан, Ракево, Оселна, Старо Село, Войводово, Паволче, Костeлево, Баница, Върбица, Хърлец, Фурен, Зверино, Крушовица, Люти Брод, Селановци, Остров, Долна Бешовица и Рогозен. В интервала 19 май - август 2020 г на територията на област Враца ще бъдат посетени 348 семейства от особено подготвени за задачата анкетьори за осъществяване на лични изявленията и попълване на следните въпросници:
•Въпросник за семейството
•Индивидуален въпросник за всеки член на семейството на възраст 15 и повече години (към момента на интервюто);
•Детски въпросник – за всяко дете в семейството на възраст до 14 години, като въпросите са разграничени според от възрастта на детето - до 5 години и от 5 до 14 години.
Домакинствата са включени в извадката посредством потреблението на инцидентен асортимент, с който се подсигурява представителността на резултатите.
Всеки от анкетьорите на Отдел „ Статистически проучвания - Враца “ при посещаване в семействата ще се легитимира със служебна карта, издадена от Териториалното статистическо бюро - Северозапад към Националния статистически институт.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР